Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd u Vukovaru

Gradu skresan proračun, a čelnici se svađaju oko ureda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što je važnije, razvoj grada ili fotelja? Odgovor stiže iz Vukovara. Najsiromašniji grad u Hrvatskoj, s najvećom stopom nezaposlenosti, zbog štednje, ostao je bez deset milijuna kuna za razvoj i obnovu. No, lokalni političari ovih se dana svađaju oko posve drukčijih tema: tko će sjediti u kojem uredu i kojim će se automobilom voziti na posao.

Gradska kuća s malo soba, a puno zahtjeva. Ured na trećem katu potreban je predsjednici Gradskog vijeća. 'To nije moj hir i moja bahatost, to je najveći prostor na katu gdje se nalazi i gradska vijećnica', brani se HDZ-ovka Zdenka Buljan, predsjednica Gradskog vijeća Vukovara. No, gradonačelnik joj je omogućio sobu na drugom katu. 'Ova je soba čak i veća za četiri kvadrata, problem joj je što nije na trećem katu, a ja sobu ne mogu prebaciti na treći kat', rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

Od trećeg do drugog kata nekoliko je stepenica, ali stepenice su, kažu vijećnici, prepreka boljem radu. 'Mislim da bi nam suradnja bila puno praktičnija i svrsishodnima da smo blizu jedni drugima', kaže Jure Bilušković, bivši predsjednik Gradskog vijeća iz redova HSP-a. Blizu, a tako daleko. Službeni automobil druga je kost razdora. 'Ja ne vozim i nije mi važno tko će me voziti. Jučer sam zamolila gradonačelnika kada sam trebala doći u grad potpisati neke dokumente, da netko dođe po mene, jer stanujem dva kilometra dalje, rečeno mi je da ne mogu dobiti prijevoz', kaže Buljan. 'Štednja' je gradonačelnikov odgovor.

'Ako netko ne zna voziti auto, a treba doći na posao, i ja koristim svoj auto', kaže gradonačelnik. Političari u automobilima, Pajo na biciklu. Iz Njemačke se vratio u Vukovar i požalio. 'Da sam znao da je tako, ne bih došao ni da mi poklone najljepši neboder u Vukovaru', rekao je Pajo Perišić. No najljepših nebodera je malo. Država je Vukovaru skresala deset milijuna kuna, pa će na ljepotu ulica građani još pričekati. 'To im je jako pametno! Prvo udare po sirotinji! Oni idu dalje, a mi kud da idemo?', žale se građani. Građane ne brine tko će se od političara voziti u kojem automobilu. Samo žele da ih političari ne voze u krivom smjeru.

Kada je u pitanju svađa oko ureda i automobila u pravu je:

  • Sabo
  • Buljan
  • Nijedno od njih, imaju i pametnijeg posla

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene