Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NATO u Dubrovniku: 'Jugoistočna Europa nedovršeni posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovniku je danas počela trodnevna konferencija na temu "Jugoistočna Europa: nedovršeni posao".

Skup su organizirali Hrvatski sabor i Parlamentarna skupština NATO-a, a okupio je 150 sudionika, među kojima je 70-tak parlamentaraca iz država članica i pridruženih članica NATO-a.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Sudionici će tijekom trodnevnog rada konferencije raspravljati o nekim važnim sigurnosnim i političkim pitanjima važnim za zemlje Jugoistočne Europe.

Voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a prof. dr. Krešimir Ćosić izjavio je novinarima kako je jedna od najvažnijih tema skupa vezana uz proces proširenja NATO-a te sposobnost Hrvatske, Albanije i Makedonije da uklone još ove male zaostatke ili primjedbe koje su na neki način iskazane.

"Raspravljat će se i o nekim drugim važnim i sigurnosnim pitanjima kao što je problem Kosova te Bosne i Hercegovine", naglasio je Ćosić.

Ocijenio je kako su ovakvi skupovi vrlo značajni zbog sudjelovanja velikog broja parlamentaraca i uloge koju oni imaju u široj međunarodnoj zajednici u oblikovanju konačnih stajališta oko važnih pitanja za ovaj prostor.

"Ono posebno što nas zanima su stavovi parlamentaraca koji daju punu potporu procesu proširenja NATO-a za samit koji će se održati 2008. godine u Bukureštu", zaključio je voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a prof. dr. Krešimir Ćosić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene