Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije stigla prijava protiv Plenkovića

Predsjednica Povjerenstva za sukob interesa za Dnevnik Nove TV potvrdila da se za sada neće baviti Plenkovićem u aferi Hotmail

Nataša Novaković, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Dnevnik.hr)
Nataša Novaković, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nataša Novaković, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa za sada se neće uključiti u istragu o "aferi Hotmail", potvrdila je njegova šefica Nataša Novaković za Dnevnik Nove TV. Službenu prijavu protiv premijera Plenkovića nisu zaprimili. A osim mogućeg sukoba interesa, na nekoliko adresa vodi se opsežna istraga i pokušava utvrditi ima li u prepisci grupe Borg kaznene odgovornosti.

Poznanstvo premijer Andrej Plenković nije negirao, ali kontakte s odvjetnikom Borisom Šavorićem - jest.

"Čak mislim da nemamo međusobno ni brojeve telefona. Znam sigurno da ih nemam", rekao je premijer Plenković.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament Iz minute u minutu Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

No, vezom i prozivkama da šef Vlade stoji iza Šavorićevog angažmana Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa za sada se - neće baviti.

"U trenutku kada mi objektivno zaključimo da imamo dovoljno činjenica na temelju kojeg bi otvorili predmet mi ćemo to i učiniti. Nije problem što je to Andrej Plenković, naprosto njegova situacija i potpredsjednice Martine Dalić je drukčija u tom konkretnom slučaju", rekla je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Službeno premijer nije prijavljen.

"Svaki dan neke nove činjenice isplivavaju, teško je odrediti se i raspraviti. Jer dok raspravljate o jednoj već vam dolazi nova", kaže Novaković.

Novo je i SDP-u sporno da je dio Plenkovićevog spota iz 2016., sniman baš u Šavorićevom uredu.

"Ali, eto. Kako on kaže, nisu se vidjeli od davnih dana. U ovoj aferi je toliko slučajnosti da je za Guinnessovu knjigu rekorda", rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Nijedan od trojice disciplinski gonjenih odvjetnika ni danas o svojoj ulozi u ovoj priči ne želi pred kamerama. Baš kao i Vlada, Hrvatskoj odvjetničkoj komori u iduća dva tjedna moraju se očitovati o radu za Agrokor, ruski VTB i američki Knighthed fond.

"U taj postupak se ne mogu petljati, ne znam niti detalje. Njihovo je legitimno pravo da to otvore, pa će se u postupku sve te stvari raščistiti i vidjeti", rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Još se ne zna hoće li, kada i s kim razgovarati USKOK.

Kompletna e-mail prepiska između Martine Dalić i ostalih aktera grupe Borg sada je u rukama tužitelja. Analiziraju se i pomno čitaju poruke koje su pisci lex Agrokora razmjenjivali. Želi se utvrditi tko je i što poduzimao, je li bilo zloupotrebe informacija i ima li uopće elemenata kaznene odgovornosti.

Dokumentacija koju imaju puno je opširnija od one javno objavljene između Dalić i stručnjaka koje je konzultirala. Sve do tada ne žele žuriti s pozivima za ispitivanje, potvrdili su za Novu TV izvori bliski istražiteljima.

Puno rječitiji nisu bili ni u policiji.

"S obzirom na tajnost izvida, u ovom trenutku nismo u mogućnosti pružiti više informacija kako ne bismo utjecali na tijek i konačni ishod kriminalističkog istraživanja", stoji u odgovoru iz policije.

Ni HANFA nije završila svoju istragu o tome - je li bilo trgovanja povlaštenim podacima, ali i mogućim manipulacijama na tržištu dionica.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene