Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavljeno suđenje vozaču autobusa Dušku Olivariju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem vještaka prometne struke Dubravka Heinricha i vještaka sudske medicine i kriminalistike Josip Škavića danas je na Općinskom sudu u Karlovcu nastavljeno suđenje vozaču autobusa Dušku Olivariju optuženom za prevrtanje autobusa 10. kolovoza prošle godine u Karlovcu te za smrt triju putnica i teško ranjavanje 12 putnika.

Heinrich je kazao da je vozač putem do kritičnog zavoja gdje se autobus prevrnuo, duž 1540 metara imao postavljenje putokaze i svjetlosne signale da mora smanjiti brzinu kretanja sa 130 na 80, 60 te konačno na 40 kilometara na sat, te je "uz poštivanje znakova imao mogućnost uspostaviti brzinu kojom bi na siguran način savladao zavoj".

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je Slika nije dostupna Karlovac: Okrivljeni vozač autobusa nije došao na suđenje

Međutim, rekao je, svega četiri ili pet sekundi prije skretanja, Olivari je sa 100 kilometara na sat pokušao savladati zavoj u čemu nije uspio, te je do prevrtanja došlo pri brzini od 71 kilometar na sat.

Vještak Škavić svjedočio je o uzročno-posljedičnoj vezi ozljeda Zdravke Nedjeljković koje je zadobila u prometnoj nesreći sa smrtnim ishodom šest dana kasnije u Kliničkoj bolnici u Nišu.
Škavić je izjavio da je unatoč prelomu više rebara stanje pacijentice u karlovačkoj bolnici, gdje je bila smještena od 10. do 13. kolovoza, bilo "uredno" nakon čega je na zahtjev obitelji prevezena u Niš.

Iz medicinske dokumentacije vidljivo je da je uzrok smrti gnojna upala potrbušnice. Vještak je ustvrdio da ultrazvučni pregled nije ukazivao na tako teško stanje, ali je komplikacija nastala kasnije.

Na pitanje odvjetnika okrivljenika Nikole Pavlovića je li pacijentica imala šanse preživjeti i takvu komplikaciju da nije putovala u Niš, Škavić je kazao da perforacija nije nije nastala u transportu. Međutim, da je pacijentica bila cijelo vrijeme u bolnici u Karlovcu imala je "realnu šansu preživljvanja", a putovanje možda nije direktni uzrok no nikako nije moglo djelovati pozitivno već samo negativno", kazao je Škavić.

Sutkinja Radmila Vrlinić-Samardžić i Sudsko vijeće odobrili su zahtjev obrane da se provjeri podatak da je Zdravka Nedjeljković bolovala i od karcinoma, a o čemu u sudskom spisu nema dokumentacije.

Suđenje se nastavlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene