Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduševljenje diljem svijeta

'Napokon pravda za kapetana Laptala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna federacija transportnih radnika pozdravila je oslobađajuću presudu grčkog prizivnog suda u slučaju kapetana Krista Laptala, optuženog za krijumčarenje kokaina, te je naglasila da je njegov slučaj samo jedan od više sličnih u kojima se pomorci neutemeljeno optužuju.

'Kristo Laptalo je napokon dočekao pravdu. Sedamnaest mjeseci s njim se igrao 'politički nogomet' i tomu je napokon došao kraj zahvaljujući njegovim naporima, naporima njegovog pravnog tima i međunarodne kampanje koja je glasno odjeknula i danas u ovoj sudnici', rekao je koordinator ITF-a Stephen Cotton.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milo za drago Svemir na genijalan način uzvratio mladiću grubom prema maci Slika nije dostupna Pismo Haagu Josipović: Šešeljev slučaj je poraz pravde

'Premda smo sretni zbog njega, ne smijemo zaboraviti da je svaki pomorac potencijalna žrtva. Vlasti moraju prestati tražiti najlakša rješenja i suditi pomorskim časnicima, obično stranim, kako bi zadovoljilo javno mnijenje kad stvari krenu u pogrešnom pravcu', rekao je Cotton.

On je podsjetio da se dva časnika s broda Hebei Spirit također suočavaju sa sličnim optužbama kao i Laptalo. 'Oni su u Južnoj Koreji suočeni s mogućim zatvorskim kaznama za nešto za što se doslovno svi slažu da su nedužni, baš kao i u ovom slučaju', dodao je Cotton.

'Nikada ne bismo opravdavali krijumčarenje, ali odavno je jasno da kapetan Laptalo nije bio uključen u takve aktivnosti, i drago nam je da su grčki sudovi to sada i priznali', naglasio je Cotton.

On je isto tako na pomoći u slučaju Laptalo zahvalio glavnom tajniku Međunarodne federacije udruga pomorskih kapetana Rodgeru MacDonaldu, koji je svjedočio na sudu, Sindikatu pomoraca Hrvatske, te svima onima koji su podržali kapetana Laptala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene