Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodna federacija transportnih radnika pozdravila je oslobađajuću presudu grčkog prizivnog suda u slučaju kapetana Krista Laptala, optuženog za krijumčarenje kokaina, te je naglasila da je njegov slučaj samo jedan od više sličnih u kojima se pomorci neutemeljeno optužuju.


'Kristo Laptalo je napokon dočekao pravdu. Sedamnaest mjeseci s njim se igrao 'politički nogomet' i tomu je napokon došao kraj zahvaljujući njegovim naporima, naporima njegovog pravnog tima i međunarodne kampanje koja je glasno odjeknula i danas u ovoj sudnici', rekao je koordinator ITF-a Stephen Cotton.

Vezani članci Fail Pravda je ponekad munjevito brza, a oni su to naučili na svojoj koži Policija Vozači pljeskali policajcima, umalo su im krenule suze radosnice od sreće

'Premda smo sretni zbog njega, ne smijemo zaboraviti da je svaki pomorac potencijalna žrtva. Vlasti moraju prestati tražiti najlakša rješenja i suditi pomorskim časnicima, obično stranim, kako bi zadovoljilo javno mnijenje kad stvari krenu u pogrešnom pravcu', rekao je Cotton.

On je podsjetio da se dva časnika s broda Hebei Spirit također suočavaju sa sličnim optužbama kao i Laptalo. 'Oni su u Južnoj Koreji suočeni s mogućim zatvorskim kaznama za nešto za što se doslovno svi slažu da su nedužni, baš kao i u ovom slučaju', dodao je Cotton.

'Nikada ne bismo opravdavali krijumčarenje, ali odavno je jasno da kapetan Laptalo nije bio uključen u takve aktivnosti, i drago nam je da su grčki sudovi to sada i priznali', naglasio je Cotton.

On je isto tako na pomoći u slučaju Laptalo zahvalio glavnom tajniku Međunarodne federacije udruga pomorskih kapetana Rodgeru MacDonaldu, koji je svjedočio na sudu, Sindikatu pomoraca Hrvatske, te svima onima koji su podržali kapetana Laptala.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju