Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIGAO JE I TAJ DAN

Donosimo kad stiže osvježenje i kakvo će vrijeme biti po regijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon smo stigli do kraja ovog toplinskog vala, koji će sasvim sigurno ostati zapamćen kao jedan od najekstremnijih. U prethodnim danima tako su oboreni mnogi temperaturni rekordi, a vruće i vrlo vruće će biti još i danas.

Promjena vremena nam je pred vratima. U nedjelju navečer će se sa zapada jače naoblačiti, kiše će u noći na ponedjeljak biti gotovo svugdje, kako se sada čini suho će ostati jedino u Dalmaciji. Ipak, temperature će se osjetno sniziti, osobito u ponedjeljak u kopnenim predjelima, na jugu će i dalje biti iznad 30 do nekih 35, ali i to je bolje od ovih 40-ak stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Razlog promjene vidi se i na sinoptičkoj karti. Naime, blizina frontalnog sustava podržavat će nestabilno vrijeme.

HRVATSKA UJUTRO
U nedjelju ujutro još uvijek će vrijeme biti bez promjene - bit će pretežno sunčano, temperature će jedino u gorju biti ispod 20, u unutrašnjosti do 24, a na Jadranu uglavnom iznad 25. Što se vjetra tiče, ujutro će puhati većinom slab sjeveroistočnjak, a na moru i jugo.

SREDIŠNJA HRVATSKA
Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi, a ozbiljnije, jače naoblačenje s kišom očekuje se navečer. Temperature će biti niže od onih prethodnih dana - od 30 do 36 stupnjeva.

SLAVONIJA
I na istoku će se do kraja dana naoblačiti, bit će kiše i pljuskova, moguća su i lokalna nevremena. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a temperatura oko ili malo iznad 35.

SJEVERNI JADRAN
I na sjevernom Jadranu i u gorju u početku dana će biti pretežno sunčano, lokalnih pljuskova bit će prvo u gorju i unutrašnjosti Istre, a u noći i drugdje. Puhat će slaba do umjerena, u noći i jaka bura, a temperatura u gorju će se kretati između 29 i 32, na moru do 37 stupnjeva.

JUŽNI JADRAN
Na jugu će i u nastavku dana biti pretežno sunčano, pljuskova može biti u unutrašnjosti, dok se uz obalu ne očekuju nikakve bitnije promjene. Temperatura će biti između 36 i 39 stupnjeva.

TEMPERATURA MORA
More je i dalje prilično toplo, temperatura je između 26 i 29 stupnjeva.

PROGNOZA ZA NAREDNA 3 DANA
U ponedjeljak će biti djelomice sunčano, još ujutro s kišom, a zatim slijedi razvedravanje. U srijedu će biti nestabilno. Napokon će se temperature sniziti, osobito u ponedjeljak, no već prema sredini tjedna ponovno će zagrijati. Na Jadranu će idućih dana biti sunčano i uglavnom suho, u ponedjeljak će umjerena i jaka bura donijeti nešto ugodniji zrak. No i ovdje će prema sredini tjedna biti ponovno toplije.

Dakle, još će danas biti vruće i vrlo vruće. Promjena vremena, koja će navečer zahvatiti naše krajeve donijet će nam priželjkivano osvježenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene