Obavijesti Video Pretražite Navigacija
0,7 posto

Napokon dobre vijesti: Nakon sedam mjeseci porast industrijske proizvodnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Državnog zavoda za statistiku napokon stižu dobre vijesti za posrnulu hrvatsku industriju.

Teška ekonomska situacija u Hrvatskoj bila je tema razgovora izaslanika Međunarodnog monetarnog fonda i predstavnika saborskih odbora za gospodarstvo i financije.

Pročitajte i ovo Novac - 2 promjene na računu Počele isplate plaća prema pravilima nove porezne reforme: "Tugo moja tužna, moglo je i bolje" Slika nije dostupna Podaci Eurostata Hrvatska u rujnu zabilježila najveći porast industrijske proizvodnje u EU

Složili su se da su rezovi koje provodi Vlada bolni, ali nužni. Predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Rađenović predstavio je gostima iz MMF-a novi zakonski okvir koji bi trebao pomoći u investicijama, konkurentnosti, zapošljavanju i financijskoj disciplini na tržištu.

Ukupna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u kolovozu 2012. godine porasla je za 0,7 posto u odnosu na srpanj iste godine. Industrijska proizvodnja je porasla ako se usporedi i s rezultatima u istom mjesecu prošle godine.

>> 'Ne oživimo li industriju prijeti nam još veća kriza'

Naime, kolovozu 2012., u usporedbi s kolovozom 2011., industrijska proizvodnja u Republici Hrvatskoj, kalendarski  bilježi rast za 0,6 posto. To je prvi rast industrije nakon sedam mjeseci pada. U proteklih sedam mjeseci, podsjetimo, industrijska proizvodnja pala je za 6,1 posto.

S druge strane, ministar financija Slavko Linić danas je na susretu Kluba izvoznika najavio još veća zaduženja izvan Hrvatske. Dodao je kako rejting Hrvatske nije dobar iz razloga što smo u zadnjih osam godina imali 'sustavno uništavanje proračuna, izostanak reformi i neuspješnu vlast koja je uzorkovala enromne deficite'. 'Ti naši defiticit razlog su vrlo lošem rejtingu', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene