Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je, uz Irsku i Dansku, zabilježila najveći rast industrijske proizvodnje u listopadu u odnosu na prethodni mjesec među zemljama Europske unije, pokazuje izvješće europskog statističkog ureda.


Prema najnovijim podacima Eurostata Hrvatska se nalazi među tri najbolje zemlje Europske unije po rastu industrijske proizvodnje u mjesecu listopadu, u odnosu na rujan 2017. godine. Hrvatska je prema tim podacima zabilježila industrijski rast od 2,7 posto, dok je najveći rast unutar zemalja EU zabilježila Irska s 10,6 posto, a iza nje Danska s 2,8 posto, što je tek za 0,1 posto više od Hrvatske.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Konferencija o budućnosti Europe: Plenković s predsjednikom Europskog parlamenta razgovarao o BiH, Schengenu i cjepivu Eurostatovo izvješće za 2017. godinu: Hrvatska među najsiromašnijima u EU (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Eurostat za 2017. godinu: Hrvatska je po kupovnoj moći pri samom dnu među europskim državama

Na razini čitave EU zabilježen je industrijski rast u navedenom periodu za 0,3 posto, dok je u rujnu 2017. godine zabilježen ukupni pad od 0,5 posto.

Listopad 2017. bilježi i bolji industrijski rast na razini čitave EU i u odnosu na isti mjesec u 2016. godini, a on iznosi 4,2 posto.

Za isti navedeni period poredak zemalja članica EU-a koje bilježe najveći industrijski rast u listopadu 2017. u odnosu na listopad 2016. nešto je izmijenjen, no Irska je i dalje vodeća zemlja s 13,4 posto industrijskog rasta. Slijede je Slovenija s 10,7 posto, Poljska s 10 posto i Rumunjska s 9,1 posto.