Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik s poduzetnicima

'Napisi u Financial Timesu su točni, tromi smo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović u posjetu je Bjelovaru gdje je sudjelovao na otkrivanju spomenika, nakon čega se sastao s malim poduzetnicima.

Komentirajući gospodarski rast predsjednik je istaknuo kako neće biti dovoljno 'narasti' koliko Vlada planira. 'Vlada očekuje 1,5 posto gospodarskog rasta, što neće biti dovoljno ako želimo otvarati nova radna mjesta. Trebat ćemo ozbiljniji rast. Moje očekivanje je da gospodarstvo skupi snagu i napravi veći rast', istaknuo je Josipović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Financial Times: Hrvatska je 'zabušant' koja se nada pomoći Europske Unije Slika nije dostupna Gospodarski oporavak 'Kamate će vjerojatno rasti kao i 2009. godine'

>> Hrvatska je 'zabušant' koja se nada pomoći Europske Unije

>> Popijač: Investicije stoje jer ulagači ne mogu dobiti kredite

Na pisanje Financial Timesa Josipović je rekao kako smatra da su napisi točni. 'Postoji određena tromost. Ona proizlazi iz činjenice da nismo imali u jedno vrijeme pravu tržišnu utakmicu. Mi se na to trebamo tek naučiti. Potrebno je na tome raditi. Do instikta za poduzetništvo dolazi se s vremenom. Izgubili smo puno vremena na nezakonite pretvorbe i privatizacije koje su bile destimulativne', kazao je predsjednik.

Kada su u pitanju ulaganja predsjednik smatra kako svim ulagačima i domaćim i stranim treba smanjiti papirologiju, te ubrzati proceduru i učiniti ih profitabilnima.

'Nitko neće doći zato jer voli ovaj kraj i zato što je netko lijep i zgodan, nego zato što želi ostvariti gospodarski uspjeh', rekao je Josipović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene