Da su napadi na konduktere Hrvatskih željeznica sve učestaliji, pokazuje i snimka koju nam je poslao gledatelj.


Nakon niza uvreda na nacionalnoj osnovi, jedan od putnika, inače, djelatnik Hrvatske pošte kondukteru HŽ-a koji mu je htio naplatiti kartu, opalio je i šamar.

Završilo je šamarom, počelo uvredama. Za razliku od putnika, kontrolor HŽ-a smatrao je da kupljena karta nije ispravna.

'Nije izgledalo nimalo lijepo, ne znam kako bi ja postupio u toj situaciji', rekao je kondukter HŽ-a, Tomislav Klasen.

U 11 godina koliko je na željeznici Tomislav, kaže, nikad nije bio u sličnoj situaciji. 

'Većina putnika ima urednu kartu, s njima nemamo problem, a za ovo što se događa, trudimo se smiriti situaciju razgovorom, odnosom prema putniku i nazvati policiju', kaže Klasen.

Da kondukteri HŽ-a sa strahom dolaze na posao, pokazuje i statistika. Gotovo svakodnevno izloženi su verbalnim napadima, a dva do tri puta na mjesec i onim fizičkim. Najčešće noću. U protekle dvije godine bilo je 15-ak napada. Sindikat HŽ-a već je tražio bolju zaštitu za svoje djelatnike.

'Imamo naznaka da bi Uprava HŽ-a angažirala i određenu redarsku službu, zaštitare, da pokušaju pomoći kondukterima u takvim situacijama', rekao je Ivan Forgač iz Sindikata HŽ-a.

Ponašanje svog djelatnika u vlaku na relaciji Dugo Selo - Harmica početkom mjeseca, zbog kojeg je pozvana i policija, Hrvatska pošta neće tolerirati. Čim dobiju izvješće, potvrđeno nam je, tražit će sankcije, ali i da se za ovaj šamar ispriča.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr