Uz zagrebačku i dubrovačka je zračna luka dobila novo ruho. Izgradnja novog terminala, financirana je europskim novcem i čeka svečano otvaranje.


Reporterka Martina Bolšec Oblak u Dnevniku Nove TV javila se uživo iz dubrovačke zračne luke koja bi u potpunosti trebala biti otvorena prije početka ljetne sezone dok dio nove zračne luke putnici već koriste.

Vezani članci Potres kod Dubrovnika (Foto: EMSC) Snažan potres od 4,4 po Richteru noćas zatresao područje Dubrovnika: "Bilo je strašno. Probudilo me" Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Spremačica (40) u Dubrovniku opelješila poslodavce: Ukrala je nakit, odjeću, posteljinu, ukrase, novac...

Više detalja otkrio je direktor zračne luke Dubrovnik, Roko Tolić.

Kada je slavlje ovdje u Čilipima?

Čestitamo kolegama iz Zagreba koji su svoji prvi let s novog terminala uputili u Dubrovnik. Mi danonoćno poduzima sve da novi terminal otvorimo sredinom svibnja, točno za Dan dubrovačko-neretvanske županije 12. svibnja.

Što će time dobiti Dubrovnik, hoće li se povećati kapaciteti, hoće li biti više letova?

Dubrovnik dobiva jako mnogo. Preko 65 posto posjetitelja dolazi zračnim putem. Modernizacijom i obnovom zračne luke povećavamo kapacitet.

Hoće li bolja povezanost biti i zimi?

Mnoga nastojanja su u tijeku. Rade se inicijative s koordinacijom županije, grada i turističkim zajednicama. Već ove godine smo napravili veliki iskorak s dvije poveznice sa dva čvorišna aerodroma u Frankfurtu i Istanbulu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr