Nakon što je na Zavižanu jutros zabilježen sniježni pokrivač od jednog centimetra dežurnu prognostičarku DHMZ-a upitali smo kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana.


"U dogledno vrijeme ne očekuju se nove snježne oborine. Već od četvrtka nas čeka zagrijavanje. U petak će biti južina, temperature zraka će dosta naglo i dosta visoko porasti. Na Jadranu će temperature zraka tako biti i preko 20 stupnjeva, a slične temperature čekaju nas i u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj početkom sljedećeg tjedna. Prema našim prognozama nije riječ o kratkotrajnom zatopljenju", kazala je Ivana Havrle Kozarić, dežurna prognostičarka u DHMZ-u.

Havrle Kozarić ističe kako je ove godine prošli tjedan već padao snijeg na najvišim vrhovima, ali se nije zadržavao i nije napravio snježni pokrivač. Ipak, ističe kako je prvi snijeg na Zavižanu lani pao 22. studenog.

"Tada je palo 60 centimetara, iako je već i u listopadu na Zavižanu bilo susnježice. Tek je početak listopada, jesen je u pravom smislu riječi tek počela tako da možemo reći da je riječ o ranom snijegu", kazala je i dodala kako stvaranje snježnog prekrivača na Sljemenu nije vjerojatno jer je temperatura zraka još dosta visoka.

"Može se dogoditi da oborine kroz noć budu na granici kiše i snijega, ali ne očekujemo u pravom smislu riječi snijeg na Sljemenu", poručila je.