Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Padaju temperature

Pale prve snježne pahulje u Hrvatskoj, evo kakvo nas vrijeme očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi snijeg ove godine zabilježen je na Zavižanu gdje je u 8 sati izmjeren jedan centimetar snježnog prekrivača.

Dijelove Hrvatske danas su zabijelile prve snježne pahulje. Na Zavižanu je tako u 8 sati ujutro zabilježen jedan centimetar snježnog pokrivača. Snijeg je počeo padati i na Platku gdje je jutros izmjerena temperatura od -1 stupnja.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Ilustracija vjetrovito i oblačno DHMZ upalio alarme, vrijeme je opasno: "Budite spremni na poremećaje"

Danas će u Hrvatskoj prevladavati umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i u područjima uz njega. U Dalmaciji su mogući lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na krajnjem jugu.

U višem gorju moguća je i susnježica. U unutrašnjosti će zapuhati povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena do jaka, u Velebitskom kanalu na udare olujna bura, a na južnom dijelu istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 10 do 14, u gorskim predjelima malo niža, a na Jadranu od 14 do 19 stupnjeva Celzijevih.

U sljedeća tri dana očekuje se razmjerno svježe vrijeme sa slabim i umjerenim sjevernim i sjeverozapadnim vjetrom, a na Jadranu s umjerenom i jakom burom i sjeverozapadnjakom koji će u četvrtak okrenuti na jugo.

Uz promjenljivu naoblaku mjestimice će biti kiše, na jugu Dalmacije moguće i grmljavine.

Ipak, kako saznajemo u DHMZ-u uskoro nas čeka zatopljenje i temperature više od 20 centimetara.

Prvim fotografijama snijega ove sezone pohvalili su se i djelatnici nacionalnog parka Sjeverni Velebit na svojoj Facebook stranici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene