Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jakovčić o kastavskom dogovoru

'Nakon 'demokrature' Hrvatska ulazi u fazu zrele demokracije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je kako nakon Kastva Hrvatska napokon ulazi u fazu zrele demokracije.

Do ove faze, prema njegovim riječima, došlo je nakon što su hrvatski građani deset godina trpjeli 'demokraturu', odnosno razdoblje između demokracije i diktature. 'Nakon deset godina raznih lutanja na političkoj sceni danas Hrvatska ulazi u zrelu demokraciju jer se stvaraju dva jaka suprotstavljena bloka, liberalno-socijaldemokratski i konzervatvno-demokršćanski blok', rekao je Jakovčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez Jakovčića SDP uz Kajina, on zadovoljan Slika nije dostupna Podrška partnerima IDS podupire raspravu o nepovjerenju Vladi

>> 'Kukuriku koalicija' postala 'Savez za promjene'

>> 'Kukuriku koalicija' na sastanku u središnjici SDP-a

Smatra da je Hrvatska napokon dobila prave europske obrise demokracije što je jako bitno za zemlju kao i za birače koji će se sada moći jasnije opredjeljivati. Najavio je kako promjene očekuje već za godinu dana, na idućim parlamentarnim izborima i pozvao birače da se priključe koaliciji lijevog centra koja može napraviti promjene. Njih će obilježiti snažni gospodarski rast, provedba projekata te snažna decentralizacija zemlje.

Dodao je kako će IDS 'i budućoj vladi biti važan partner i promotor ulaganja, posebice u Istri, ali i izvan nje'. Napomenuo je kako podjela fotelja još nije bila dio rasprava jer trenutno nije najvažnija stvar. Sadašnji prioritet je jasno opredjeljenje o programu i razrada strategije decentralizacije.

Osvrnuo se i na prošlotjedni napad na porečkog dogradonačelnika Edu Kosa, izrazivši vjeru kako će zbog dovoljno materijalnih dokaza policija pronaći počinitelja jer bi bilo jako sumnjivo da se to ne dogodi. Za kraj najavio je tematsku sjednicu županijske skupštine početkom iduće godine gdje će se predložiti mjere za izlazak iz krize istarskog područja od kojih je jedna prenamjena zapuštenih bivših vojnih prostora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene