Rovinj (Foto: Dnevnik.hr)
Rovinj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Prema podacima eVisitora, u ovom trenutku u Hrvatskoj boravi više od milijun i 50 tisuća turista. Najviše gostiju odmara se u Istri. Najtraženiji i godinama najposjećeniji i dalje je Rovinj. Slijede ga Poreč, Umag i Medulin.


Turisti u Rovinju od obilaska uskim uličicama ne odustaju ni po najvišim temperaturama. Mjesto u hladu čeka ih za ručak.

Vezani članci Ilustracija, turisti u Dubrovniku (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) I brojke su potvrdile ono o čemu se nagađalo: U srpnju pao broj dolazaka i noćenja, ali... Tijekom novogodišnjeg vikenda ostvareno 68 tisuća dolazaka (Foto: Dnevnik.hr) Sjajni turistički rezultati tijekom novogodišnjeg vikenda, u Zagrebu smještaj rezerviran mjesecima unaprijed

"Otac me doveo ovdje na odmor prije 21 godinu. Tada sam posljednji put bila u Rovinju i sad sam se vratila sa svojom obitelji", kaže Michella iz Nizozemske.

"Ostat ćemo samo šest dana ove godine, ali sljedeće godine dolazimo na tri tjedna", kaže Marshal iz Nizozemske.

Više od 280 tisuća gostiju odabralo je Istru. Uz tradicionalno najviše Nijemaca, Slovenaca i Austrijanaca, porast bilježe i dalja tržišta kao što su Ukrajina +30 posto, Španjolska +20 posto, SAD +22 posto i Rumunjska +15 posto. Rovinj je i dalje na samom vrhu posjećenosti.

Uz sve zvjezdaniji smještaj, gostima se nude i nezaboravni izleti.

"Najpoznatije što radimo u Rovinju su rovinjski otoci kao Rovinj archipelago, Limski kanal. Odvezemo ih do Vrsara, Poreča", kaže  booker Josip.

"Trenutačno u našem gradu boravi od 37 do 38 tisuća gostiju dnevno, što je otprilike na nivou prošle godine. Polako nadoknađujemo ove minuse u noćenjima koje smo ostvarili početkom srpnja", kaže Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice grada Rovinja.

Dva milijuna noćenja ostvarili su dan kasnije nego lani. Medulin pak uglavnom biraju obitelji s malom djecom.

"Medulin me podsjeća na moje djetinjstvo. Dolazila sam sa svojim roditeljima kad sam bila dijete i meni je ovdje jako zanimljivo. Imam dvije curice i za djecu je ovdje fenomenalna plaža", kaže Sabrina iz Njemačke.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Pogledajte reklamu koju je holivudski ljepotan Ryan Reynolds snimio u Hrvatskoj