Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD partner na Sajmu stipendija

Najviše hrvatskih studenata i profesora na Harvardu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sajam stipendija ove godine predstavlja Sjedinjene Američke Države kao Zemlju partner Sajma.

SAD su Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma stipendija i jedno od najpopularnijih studijskih odredišta za hrvatske studente i profesore. Od 2001. između 540 i 670 hrvatskih državljana godišnje studira na američkim sveučilištima i koledžima. U akademskoj godini 2010./2011. u SAD-u je studiralo 583 hrvatskih državljana, od čega 46% na preddiplomskoj razini, 40% na diplomskoj razini te 14% na programima stručnog usavršavanja. Američka sveučilišta s najvećim brojem hrvatskih studenata i profesora su prestižni Harvard University, University of Chicago i Yale University.

Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude, koji organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) održat će se 16. listopada 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i 18. listopada 2012. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Na Sajmu stipendija bit će predstavljena prestižna američka sveučilišta, među kojima University of Georgia, Kelley School of Business s Indiana University i Tuck School of Business s Dartmouth Collegea. Sve informacije i program Sajma dostupni su na www.stipendije.info i www.facebook.com/trazim.stipendiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele studirati i raditi u inozemstvu Sve više mladih odlučuje se na odlazak iz Hrvatske! Slika nije dostupna Studiranje u inozemstvu 'Htjela sam vidjeti je li trava u susjedovom dvorištu stvarno zelenija'

>> Mogu ostati bez studentskih kredita zbog Facebooka!

SAD je svjetski lider u međunarodnom obrazovanju. Privlači 20% svih mobilnih studenata u svijetu, potom slijedi Velika Britanija s 12%, Francuska s 8% te Kina i Australija sa 7% međunarodnih studenata.

Najtraženija područja studija na američkim sveučilištima su ekonomija i poslovno upravljanje, inženjerski smjerovi, računarstvo te prirodne znanosti. Veliki broj međunarodnih studenata, pa tako i hrvatskih, ostvaruje financijsku potporu za studij u SAD-u prvenstveno od samih američkih sveučilišta.

Osim SAD-a, na Sajmu će izlagati više od 30 uglednih hrvatskih i inozemnih visokih učilišta, ministarstva, jedinice lokalne samouprave, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge. Ove godine se očekuje više od 10.000 posjetitelja u Zagrebu i Rijeci, koji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.(Institut za razvoj obrazovanja)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene