Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivanje informacija

Mogu ostati bez studentskih kredita zbog Facebooka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brucoši iz Velike Britanije upozoreni su da mogu ostati bez studentskih kredita ukoliko otkriju previše privatnih informacija na Facebooku.

Iz Kompanije za studentske kredite upozoravaju na prevarante koji se obraćaju onim studentima koji otkrivaju previše informacija na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Bankomat - 1 Ništa bez pitanja Velike novosti u odnosu banaka prema klijentima, no neki će ostati oprezni: "Oni će ponuditi, a mi ćemo reći - hvala lijepa" Mobitel u ruci Bitka za sigurnost Lančane poruke, milijunske ponude prinčeva i dalekih rođaka: Raste broj računalnih prijevara, pogledajte kako se zaštititi

On line anketa koja je provedena na više od 1.100 brucoša otkrila je zanimljive podatke. Većina brucoša netom nakon upoznavanja postaju ' Facebook prijatelji'. Njih dvije trećine otkriva osobne podatke koji mogu pomoći prevarantima. I to sve bez imalo oklijevanja. Dvije petine objavilo bi podatke o svojoj e-mail adresi.

Prevaranti također pokušavaju upasti u bankovne račune preko osobnih podataka koje prikupljaju na društvenim mrežama, prenosi BBC.

>> Student za samo 200 funti snimio fotografije svemira!

'Brucoši se najčeće prvi put susreću sa financijama i naš je zadatak osigurati ih od potencijalnih prevara, pogotovo onih on line', rekla je Heather Laing, direktorica zaštite protiv prevara u Kompaniji za studentske kredite.

Istraživanje je pokazalo da su muški studenti podložniji prevarama sa studentskim kreditima, jer oni najčešće imaju javne profile na Facebooku, na kojima su svima dostupni objavljeni podaci.

U prošloj akademskoj godini prevaranti su pokušali opljačkati više od 1.600 studenata. Upravo je zbog toga pokrenuta istraga koja bi trebala raskrinkati lažne studentske kredite.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene