Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prva žrtva vrućine: Radnik na gradilištu kolabirao i umro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnik na jednom gradilištu na Svetom Duhu u Zagrebu jučer oko 10 sati je krenuo umiti se i popiti vode, no u tim je trenucima kolabirao i preminuo na mjestu, doznajemo u PU zagrebačkoj.

- Radnik se krenuo umiti i popiti vode, a onda mu je odjednom pozlilo te se srušio i preminuo, rečeno nam je u policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SERVISNI SAVJETNIK Koliko opasne mogu biti velike vrućine u automobilu? Slika nije dostupna Visok UV indeks NE SPREMAJTE KRATKU ODJEĆU Sunce i dalje 'dere', temperature danas i do 35!

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu gdje će biti utvrđen uzrok smrti, no prema neslužbenim informacijama nesretni je čovjek preminuo od infarkta kao posljedice vrućine.

Temperature u hladu danas u Zagrebu bile su više od 30 stupnjeva, dok je na suncu bilo i nekoliko stupnjeva više. 

Slično je bilo i u ostatku države. Jučerašnji dan bio je najtopliji ove godine.

U 15 sati Osječani su se pržili na teško podnošljiva 34 stupnja. Svi su bili u potrazi za bilo kakvim osvježenjem, a na suncu se nije dugo zadžavalo.

Slično i u Rijeci na 32 stupnja. Za razliku od kontinentalaca njima je spas ponudilo more. Gužve je bilo i na splitskim bačvicama. A rivu nisu mogli rashladiti ni ventilatori pod tendama kafića.

Zbog ista 32 stupnja hladovina se tražila i u Zagrebu. Spas su mnogi potražili na Jarunu.

Broj poziva na 94, zbog vrućine u metropoli, povećan je za više od 15 posto. Na sreću bez tragičnih posljedica!

- Imali smo povećani broj intervencija na cesti, ljudi su imali nesvjestice, u tramvaju, autobusima, rekla nam je dr. Ileana Lučić - Renaud, voditeljica operativne smjene Hitne pomoći u Zagrebu.

Paklene vrućine najteže podnose djeca do četiri godine te starije osobe. Oni, ali i svi ostali, morali bi piti više tekućine.

- Tekućina znači ne alkohol i ne gazirano piće, dakle prirodni sokovi, ne preslatki i ne prehladni, eventualno napici za sportaše, odjeća prirodnih materijala, pamuk, lan, svijetlih boja, ne boraviti vani i pokriti glavu, naočalama svakako zaštiti oči, preporuča Lučić - Renaud. 

Visoke temperature vladat će i sljedeća dva dana. Osvježavajuće kapi kiše, ali samo u obliku pljuskova, trebale bi prema prognostičarima pasti u četvrtkak i spustiti temperaturu za nekoliko stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene