Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji u Europi

U pet dana 21 skok padobranom - ništa novo za ovog 88-godišnjaka: "Mnogi se čude... senzacija!"

Aktualno Galerija Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 3 Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 2 Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 1 Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 4 Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Ibrahim Kalesić: Najstariji padobranac u Europi - 5 Galerija 1/7 >>
U nebeskim visinama najstariji aktivni padobranac snalazi se kao riba u vodi! Ima 88 godina, dolazi iz Tuzle, a nedavno je u pet dana padobranom skočio čak 21 put! Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ana Brenčić.

Skok iz padobrana. I tako već 1.487 puta! Da za ekstremne sportove očito nema dobne granice, dokazuje i Ibrahim - 88 mu je godina tek, a formu održava ni više ni manje nego padobranstvom.

Pročitajte i ovo Provjereno: Skok s padobranom - 6 Navala adrenalina Stisnute krvne žile, ubrzano disanje, proširene zjenice i skok s visine: Reporterka Provjerenog skočila je padobranom Područje pada padobrana nema službenih informacija Pronađen i drugi padobran: Blokiran cijeli Jarun, stručnjaci pretpostavljaju što je palo

"Za padobranstvo mene veže jedna izuzetno velika ljubav, to se ne može opisati koja je to ljubav. Mnogi se čude da u mojim godinama, u 88. ja skačem, senzacija", kazao je Ibrahim Kalesić.

Prvi je put skočio prije više od s70 godina, najstariji je padobranac u Europi koji aktivno skače i na tome ne misli stati.

"Volio bih još bar, moja želja da jedno deset godina, da uđem u Guinessovu knjigu rekorda", objašnjava za Dnevnik Nove TV u razgovoru s reporterkom Anom Brenčić.

A kada znamo da obavezno vježba petnaest minuta na dan i pazi na prehranu, nema sumnje da će u tom naumu i uspjeti. Iskustvu unatoč, i dalje ne odstupa od zadanih pravila.

"Prije skoka razmišljam je li moj padobran pravilno spakiran, pregledam sve što mi treba za skok i ja bez problema idem u avion i skačem" zaključio je.

I tako se svaki put iznova, bez straha i sumnje jednostavno otisne u visine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene