Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKI PLANOVI

Najmlađi grad u Hrvatskoj kao primjer: Drugi muku muče s listama čekanja, kod njih za svako dijete ima mjesta u vrtiću

Aktualno Galerija Dječji vrtić - 1 Dječji vrtić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dječji vrtić - 2 Dječji vrtić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dječji vrtić - 3 Dječji vrtić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dječji vrtić - 4 Galerija 1/4 >>
Najmlađi grad u Hrvatskoj grad Otok ima najviše najmlađe djece u vrtiću i nema liste čekanja - za svu djecu ima mjesta. Samo prošle akademske godine upisano je 79 vrtićaraca više u odnosu na godinu prije, što je najveći porast u Hrvatskoj.

Razigrani mališani najmlađeg grada u Hrvatskoj bezbrižno se mogu igrati jer svatko od njih ima svoje mjesto u vrtiću.

''Imam puno prijatelja i volim se igrati, najviše skrivača'' otkriva Sara, a Rita kaže: ''Volim se u vrtiću najvise igrati ljuljačkom''.

Uz igru mnogo toga i nauče pa tako Antun crta pšenicu i zna za što se ona koristi: ''Za brašno''.

Igre i znanja željna su sva djeca, no dok u velikim gradovima postoje liste čekanja, kod njih za svako dijete mjesta ima.

''Prezadovoljan sam, mali je od jeseni u vrtiću i jako napreduje'', ističe Mario Jurić, a Martina Lovrić dodaje: ''Super. Za nju milina, opustila se, što se nas tiče - veliki plus za ovaj vrtić''.

Vrtić ima šest odgojnih skupina, dvije jasličke i četiri vrtićke.

''Nakon prvotnog proširenja 2020. zbog velike potrebe roditelja za upisom djece u vrtić išli smo u dogradnju i prosirenje vrtića za još jednu odgojnu vrtićku skupinu. ... Nastavno na proširenje istaknula bih da smo upisali jos 79 djece'', naglasila je Katarina Landeka, ravnateljica dječjeg vrtića Pupoljak.

Grad Otok najbolji je hrvatski grad po porastu vrtićaraca. Iznosi čak 139 posto. ''Mladih se dosta i vraća, svake godine sve više djece ima'', kaže Jurić.

''Ono što nam je drago mladi ljudi koji su odseljavali ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, zaustavio se taj trend i polako se vraćaju. Jedna lijepa poruka da nije sve u Slavoniji tako crno, sivo, već upravo suprotno'', ističe Josip Šarić, gradonačelnik Otoka.

Pročitajte i ovo Danijela Dolenec PROBLEMI S VRTIĆIMA Dolenec najavila povećanje kapaciteta vrtića: "Protekloj upravi nije bio prioritet omogućiti univerzalnu dostupnost. Nama jest"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čitanje u saboru VIDEO Odgojitelji prosvjeduju u šest gradova: "Izmjene zakona čine dodatnu štetu i produbljuju diskriminaciju

A kako bi svako dijete imalo svoje mjesto i u budućnosti, planiraju izgradnju novih vrtića, naime, kako najavljuje Šarić: ''Grad je sad preuzeo obvezu da će u susjednom naselju Komletinci projektirati područni vrtić, nadamo se, kroz fondove, nagodinu već početi gradnju''. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene