Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najavljen prosvjed na Cvjetnom trgu za 26. siječnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik udruge 'Zelena akcija' Tomislav Tomašević pozvao je građane Zagreba na miran prosvjed 26. siječnja u 11 sati u Varšavsku ulicu kako bi, rekao je, još jednom pokazali da ima mnogo protivnika predloženoj gradnji unutar bloka kod Cvjetnog trga i podzemnih garaža na uštrb pješačke zone.

'Pozivamo građane na miran, ali bučan prosvjed u Varšavsku ulicu i da ponesu lonce, bubnjeve i sve čime mogu izazivati buku kako bi nas gradske vlasti konačno mogle čuti', rekao je Tomašević na konferenciji za novinare koju je 'Zelena akcija' organizirala zajedno s inicijativom 'Pravo na grad' u Varšavskoj ulici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zgradu označili trakom 'Mjestom zločina' Ministarstvo graditeljstva krivo za rušenje Cvjetnog trga Slika nije dostupna Zelena lista: Plan uređenja Cvjetnog trga u suprotnosti s racionalnim

Vera Šimek Petrinjak iz Urbanističkog savjeta 'Zelene akcije'
ustvrdila je da je 'bezočna laž investitora i gradskih dužnosnika' da se smanjio kapacitet izgradnje u bloku kod Cvjetnog trga. S njom se složio arhitekt Mladen Škreblin i naveo kako je i dalje predviđeno izgraditi šest podzemnih i osam nadzemnih etaža.

O tome, navode, svjedoči i Detaljan plan uređenja bloka Ilica-
Preobraženska- Preradovićev trg- Gundulićeva, gdje investitor Tomislav Horvatinčić planira graditi lifestyle i trgovački centar s podzemnim garažama, što ga je jučer prihvatilo Gradsko
poglavarstvo, a upućen je na donošenje Gradskoj skupštini 31. siječnja.

'To je dokaz da je dogovor otprije godinu i pol dana, sklopljen iza leđa javnosti, došao do kraja', kazao je Teodor Celakoski iz inicijative 'Pravo na grad' navodeći kako će se tomu građanskim akcijama pokušati suprotstaviti.

U Varšavskoj su aktivisti tijekom trajanja konferencije za novinare ogradili prostor točno na mjestu gdje bi se izgradila rampa za ulaz i izlaz u podzemnu garažu. 

'Time smo na simboličan način željeli prikazati ulazno-izlaznu rampu kojom se želi uzeti dio pješačke zone', rekao je Tomašević ocijenivši nedopustivom takvu namjeru gradskih
vlasti i investitora. 

Psihologinja Mirjana Krizmanić podržala je tu građansku inicijativu ocijenivši kako se smanjivanjem pješačkih zona ujedno smanjuje kvaliteta života u gradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene