Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zelena lista: Plan uređenja Cvjetnog trga u suprotnosti s racionalnim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Zelena lista izrazila je žaljenje zbog odluke Gradske skupštine da se prihvate planovi uređenja Cvjetnoga trga, Trnja i drugi planovi koji su, kako se navodi u priopćenju, u suprotnosti s racionalnim urbanizmom i ulogom javne uprave u društvu.

U priopćenju Zelene liste, koje je potpisao Zoran Oštrić, među ostalim ocjenjuju kako je proklamirano uređenje unutrašnjosti blokova zapravo uništavanje i dvorišta i trgova, dok je revitalizacija u centru, koji je itekako živ, zapravo način da profiteri ondje 'utrpaju' što više komercijalnih sadržaja, razarajući ostale vrednote.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zgradu označili trakom 'Mjestom zločina' Ministarstvo graditeljstva krivo za rušenje Cvjetnog trga Slika nije dostupna Najavljen prosvjed na Cvjetnom trgu za 26. siječnja

Naglašavaju namjeru rušenja kuće književnika i pjesnika Vladimira Vidrića za koju je objavljeno da to i nije njegova rodna kuća, te kuće Granitz, poduzetnika i nakladnika Ignjata Granitza, gdje je prije 130 godina stvorio tiskaru i nakladničko poduzeće.

Zbog toga što smatraju da se i drugim donjogradskim blokovima u Zagrebu sprema slična sudbina, Zelena lista daje podršku udrugama 'Zelena akcija' i 'Pravo na grad' te poziva građane da sudjeluju u njihovim daljnim akcijama.

Iz Zelene liste ističu kako su s razornim aspektima kapitalizma - s bezdušnim rušenjem u ime profita svih drugih dobara - kulture, tradicije i nekonzumerskog okupljanja, suočeni i drugi hrvatski gradovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene