Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgradu označili trakom 'Mjestom zločina'

Ministarstvo graditeljstva krivo za rušenje Cvjetnog trga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zagrebom vlada SDP-ovska i HDZ-ovska građevinska klijentela', poručuju udruge građana ogorčene Horvatinčićevim rušenjem Cvjetnog trga. Nadležno Ministarstvo graditeljstva, aktivisti Prava na grad i Zelene akcije označili su 'Mjestom zločina', opasavši zgradu 200 metara dugom vrpcom.

Na prijavu protiv plana uređenja bloka uz Cvjetni trg Urbanistička inspekcija nije odgovorila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pravo na grad': Naša djeca neće imati gdje živjeti Slika nije dostupna Cvjetni trg postao Trg žrtava Milana Bandića

Rušenje tiskare i kina Zagreb, navode iz Zelene akcije protuzakonito je, no Ministarstvo ga nije zaustavilo ni kad su udruge pozvale inspekciju.

Ministarstvo bi moglo potvrditi i novu lokacijsku dozvolu za rampu koja bi Horvatinčiću omogućila izlaz na pješačku zonu.

A Ministarstvo ispred kojeg su iznijeli teške optužbe, u svom stilu, na njih se jednostavno oglušilo.

Podsjetimo kino Zagreb srušeno je i rastavljeno na dijelove, i nakon toga će ući u kulturnu povijest. Odlukom o uklanjanju Kina Zagreb na Trgu Petra Preradovića okončano je petogodišnje sudsko nastojanje Srpske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu da vrati prostor koji joj je nekada pripadao. 

>> U tijeku rušenje zgrade kina 'Zagreb'

>> Horvatinčić kreće s rušenjem

>> Uskoro se ruši Kino Zagreb

>> Nema dozvole, Horvatinčić ne može nastaviti gradnju

Odbijene su sve tužbe i žalbe, tako da je Hoto Grupa d.o.o. potvrdila vlasništvo građevine koja je prethodno bila u vlasništvu Kinematografa d.d.

Protiv dozvole za uklanjanje Srpska pravoslavna crkva se žalila 2003. godine, a žalba je u svibnju iste godine bila odbijena od Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja, a 2006. godine Upravni sud Republike Hrvatske odbio je i tužbu pravoslavne crkve, čime je dozvola za uklanjanje objekta postala pravomoćna. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene