Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić doživio je prošloga tjedna lagani moždani udar s neznatnim oštećenjem vida te je zbog toga u petak, 5. ožujka, primljen na Odjel za neurologiju splitskoga Kliničkog bolničkog centra, izvijestio je danas Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.


Predstojnik Klinike za neurologiju prof. Ivo Lušić ističe kako je nadbiskup Barišić primljen na Odjel za neurologiju radi prevencije mogućih komplikacija vezanih uz njegovu prijašnju bolest.

Vezani članci Slika nije dostupna Svrgnuti vođa Tunisa u komi Slika nije dostupna 9-godišnja djevojčica i dalje kritično, uzrok krvarenja na mozgu urođena mana

Mons. Barišić je sredinom kolovoza prošle godine primljen na Odjel kardiologije splitskoga KBC-a na Križinama, gdje mu je zbog problema sa srcem ugrađen pacemaker.

Sada osim blagih smetnji s vidom, nadbiskup se osjeća dobro i njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće. Zadržan je radi obavljanja više dijagnostičkih pretraga i radi moguće korekcije dosadašnjeg liječenja, naglasio je prof. Lušić.

Čim pretrage budu završene, za koji dan, nadbiskup bi trebao biti otpušten na kućno liječenje, navodi Silvana Burilović iz Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije. (Hina)