Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozila ju policija

Djevojčica nakon moždanog udara spašena u posljednji čas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbu kod Gračaca odvijala se danas dramatična akcija pružanja pomoći 9-godišnjoj djevojčici koja je doživjela moždani udar.

Na putu do zadarske bolnice vozila ju je Hitna pomoć, ali i policija te je na neurokirurgiju stigla doslovno u posljednjem trenutku. Djevojčica se nalazi u iznimno teškom stanju i liječnici na intenzivnoj njezi zadarske kirurgije se još uvijek bore za njen život

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

'Bila je panika, dijete je malo dolazilo k svijesti, malo nije i vidjela sam da je situacija jako ozbiljna. Po opisu roditelja ja sam odmah zaključila da bi to mogao biti moždani udar', opisuje medicinska sestra Biljana Rajak.

Vremena za čekanje hitne pomoći nije bilo i policijska postaja svega je nekoliko metara dalje od kuće te su policajci odmah priskočili u pomoć. Upalili su rotaciju, djevojčicu smjestili u automobil te započeli vožnju života. U Gračacu ih je čekao dežurni liječnik.

Pokrenuta humanitarna akcija

'Nisam želio ništa riskirati, davati bilo kakve supstance da ne bih maskirao kliničku sliku, jer sam znao da će za sljedećih 40, 45 minuta djevojčica biti kod neurologa', kazao je liječnik opće prakse Marko Montana. Utrka s vremenom nastavlja se vozilom hitne pomoći i nakon 30-ak minuta djevojčica u polusvjesnom stanju stiže u bolnicu. Počinju pretrage i neizvjesno liječenje te njezina vožnja života još uvijek traje.

Također, načelnik policijske postaje Srb pokrenuo je humanitarnu akciju među lokalnim poduzetnicima i nada se da će u sljedećih nekoliko dana prikupiti desetak tisuća kuna te na taj način ovoj obitelji olakšati teške trenutke.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene