Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obrana se može žaliti

Odgođeno ročište na kojem je trebala svjedočiti Smiljana Srnec o ubojstvu sestre Jasmine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Varaždinu Smiljana Srnec trebala je svjedočiti o ubojstvu sestre Jasmine Dominić, no ročište je odgođeno.

Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, dosad se branila šutnjom. Nakon što je 16. veljače 2019. Jasminin leš pronađen u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, Smiljana je odmah uhićena.

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu

Navodno je istražiteljima rekla da je sestru zatukla letvom. Međutim, iskaz je nevaljan jer ga nije rekla u prisustvu odvjetnika, a kasnije se branila šutnjom. 

Obrana je dosad nastojala krivnju prebaciti na oca Martina.

Na Županijski sud u Varaždinu Smiljana Srnec danas je ušetala zabrinuta pogleda, sa zelenim fasciklom u rukama. 

Obrana je je predložila i novo psihijatrijsko psihologijsko vještačenje Smiljane Srnec. Optužba je to odbila jer misle da je to odugovlačenje postupka.

Obrana je pozvala svjedoke Melitu Sečan Hrastić, Danijelu Herceg i Branka Krčmara, a optužba smatra da oni nemaju nikakvih novih saznanja.

Potom je obrana tražila da se zapisnici sa očevida izdvoje kao nezakoniti, dok optužba tvrdi kako je sve obavljeno po zakonu.

"Policija je dojavu dobila od Hitne, kojoj je javljeno da je osobi u Palovcu pozlilo jer je čula da je pronađen leš ženske osobe za koji se sumnja da je Jasmina Dominić", rečeno je na sudu.

Tužiteljstvo odbacuje navode obrane da nije bilo sve po zakonu. Sudac je naredio stanku, a nakon stanke rekao je kako u očevidu u Palovcu nije bilo ništa nezakonito, ali je obrani dao mogućnost da se na tu odluku žali. Stoga je otkazao ročište. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene