Na Županijskom sudu u Varaždinu Smiljana Srnec trebala je svjedočiti o ubojstvu sestre Jasmine Dominić, no ročište je odgođeno.

Galerija


Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, dosad se branila šutnjom. Nakon što je 16. veljače 2019. Jasminin leš pronađen u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, Smiljana je odmah uhićena.

Vezani članci Smiljana Srnec Završeno ročište za slučaj škrinja. Odvjetnik: "Smiljana je uhićena samo zato što je tada bila u kući. Vjeruje da će se vratiti svojoj djeci" Srnec se rasplakala slušajući presudu Smiljana Srnec rasplakala se slušajući presudu: Za ubojstvo sestre čiji je leš držala u škrinji nepravomoćno osuđena na 15 godina zatvora!

Navodno je istražiteljima rekla da je sestru zatukla letvom. Međutim, iskaz je nevaljan jer ga nije rekla u prisustvu odvjetnika, a kasnije se branila šutnjom. 

Obrana je dosad nastojala krivnju prebaciti na oca Martina.

Na Županijski sud u Varaždinu Smiljana Srnec danas je ušetala zabrinuta pogleda, sa zelenim fasciklom u rukama. 

Obrana je je predložila i novo psihijatrijsko psihologijsko vještačenje Smiljane Srnec. Optužba je to odbila jer misle da je to odugovlačenje postupka.

Obrana je pozvala svjedoke Melitu Sečan Hrastić, Danijelu Herceg i Branka Krčmara, a optužba smatra da oni nemaju nikakvih novih saznanja.

Potom je obrana tražila da se zapisnici sa očevida izdvoje kao nezakoniti, dok optužba tvrdi kako je sve obavljeno po zakonu.

"Policija je dojavu dobila od Hitne, kojoj je javljeno da je osobi u Palovcu pozlilo jer je čula da je pronađen leš ženske osobe za koji se sumnja da je Jasmina Dominić", rečeno je na sudu.

Tužiteljstvo odbacuje navode obrane da nije bilo sve po zakonu. Sudac je naredio stanku, a nakon stanke rekao je kako u očevidu u Palovcu nije bilo ništa nezakonito, ali je obrani dao mogućnost da se na tu odluku žali. Stoga je otkazao ročište.