Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo suđenje poduzetniku

Horvatinčić: 'Htio sam umanjiti posljedice nesreće, ali nisam naišao na razumijevanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Horvatinčić je danas još jedan put u sudnici iskazao svoje žaljenje obiteljima dvoje poginulih talijanskih nautičara.

Na županijskom sudu u Šibeniku, nakon više od godinu dana, nastavljeno je suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću koji je optužen da je gliserom usmrtio dvoje talijanskih nautičara kod Primoštena. Nesreća se dogodila 16. kolovoza 2011. godine, a poginuli su supružnici Francesco Salpietro i Mariella Patella.

Suđenje je odgađano zbog Horvatinčićeva zdravstvenog stanja, a zatim i zbog bolesti sutkinje Maje Šupe. U međuvremenu je izmijenjen Zakon o kaznenom postupku, pa suđenje mora početi ispočetka.

Tomislav Horvatinčić je danas još jedan put u sudnici iskazao žaljenje.

'Još jedan put iskazujem sućut obiteljima poginulih. Hitio sam umanjiti posljedice nesreće, ali nisam naišao na razumijevanje', kazao je Horvatinčić.

Pročitajte i ovo Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje Slika nije dostupna Nijemac promijenio iskaz Suđenje Horvatinčiću: Krunski svjedok i DORH 'izgubljeni u prijevodu'

Vještaci utvrdili: Talijanski bračni par pokušao izbjeći sudar

Jedan od njegova tri odvjetnika, Branko Bajica, izjavio je kako vjeruje da će uspjeti opovrgnuti optužbe tužiteljstva da je postojala neizravna namjera od strane Horvatinčića te da je do nesreće došlo krivnjom talijanskog nautičara koji je zagrebačkom poduzetniku presjekao put.

Drugi Horvatinčićev odvjetnik, Veljko Miljević, referirao se na medicinsko vještačenje te je kazao da se ne može isključiti da je Horvatinčić, koji je upravljao gliserom, u trenutku nesreće imao napad sinkope, odnosno kratkotrajni gubitak svijesti.

Suđenje se nastavlja saslušanjem medicinskih vještaka. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene