Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Suđenje Horvatinčiću

Vještaci utvrdili: Talijanski bračni par pokušao izbjeći sudar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja Tomislavu Horvatinčiću za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi, svjedočili su voditelj radarske službe iz Splita i pomorski vještaci.

Rečeno je kako radarski sustav nije zabilježio trenutak sudara dviju jedrilica, već su simulaciju izradili prometni vještaci. A vještačenjem je utvrđeno kako je stradali talijanski bračni par pokušao izbjeći sudar.

>> Suđenje Horvatinčiću: Krunski svjedok i DORH 'izgubljeni u prijevodu'

'Po egzaktnim utvrđenjima i snimkama VTS-a do sudara nije trebalo doći ukoliko sudionici u događaju bez ikakve aktivnosti zadržavaju kurs plovidbe i brzinu. A zašto dolazi do sudara? Vještaci su odgovorili - zato što je Talijan poduzeo radnju skretanja u desno', kazao je Veljko Miljević, odvjetnik Tomislava Horvatinčića.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene