Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje optuženima za ubojstvo novinara Ive Pukanića nastavljeno je svjedočenjem telekomunikacijskog vještaka Miroslava Baće, autora neovisnog vještačenja napisanog na čak 750 stranica.


Riječ je o vještačenju telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, ali i ubijenoga novinara i suvlasnika tjednika Nacional. Osim osoba s kojima su optuženici razgovarali, vještačenjem se otkrivaju i mjesta na kojima su se nalazili u trenutku poziva.

Vezani članci Slika nije dostupna Joca Amsterdam pozvan da svjedoči protiv Mesića Slika nije dostupna Tko je Joca Amsterdam?

Nakon što je ukratko opisao metodologiju kojom je ulazio u trag mobitelima, vještak je počeo odgovarati na pitanja odvjetnika šestorice optuženika, što će trajati i u poslijepodnevnom nastavku ročišta. Potom bi, najvjerojatnije sutra, svjedok trebao odgovarati na pitanja USKOK-a.

 

>> Slučaj Pukanić: Dovršeno novo telekomunikacijsko vještačenje

>> Balističar: Gudurić je i po mraku snajperom mogao likvidirati Pukanića

Analizom komunikacije optuženika USKOK pokušava dokazati da su se tijekom priprema ubojstva mobitelima intenzivno dogovarali i kretali u blizini Pukanićeve redakcije i stana. Obrana, pak, želi ukazati na brojne nelogičnosti u vještačkom nalazu.

Za ubojstvo Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića USKOK tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića. On je optužen kao veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 milijuna eura. (Hina)