Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Vještačenje na 750 stranica

Slučaj Pukanić: Dovršeno novo telekomunikacijsko vještačenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrani i optužbi na suđenju za ubojstvo novinara Ive Pukanića danas je uručeno novo telekomunikacijsko vještačenje, a s obzirom da je riječ o nalazu na više od 750 stranica stranke u postupku dobile su rok od tjedan dana da se pripreme za neposredno ispitivanje vještaka na idućem ročištu.

Riječ je o vještačenju telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, ali i ubijenoga novinara i suvlasnika tjednika Nacional. Osim osoba s kojima su optuženici razgovarali, vještačenjem se otkrivaju i mjesta na kojima su se nalazili u trenutku poziva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Pukanić Robert Matanić: USKOK me nagovorio na lažni iskaz Slika nije dostupna Prvi svjedok u nastavku suđenja Slučaj Pukanić: Dodatno ispitivanje balističkih vještaka

>> Balističar: Gudurić je i po mraku mogao snajperom likvidirati Pukanića

Novo vještačenje sudsko vijeće zatražilo je prije ljetne stanke, nakon zahtjeva obrane da se kao nezakonita odbace sva vještačenja napravljena u policijskom Centru za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić'.

Iako je najprije odbilo zahtjev obrane, vijeće je u međuvremenu promijenilo stav u vezi telekomunikacijskog nalaza i naložilo da novo napravi neovisni stručnjak.

Neovisni vještak Miroslav Baća za pripremu je dobio rok od 60 dana, a sutkinja Ivana Kršul na današnjem je ročištu izvijestila da je sud zaprimio njegov nalaz te da će se vještak u sudnici ispitati 15. i 16. rujna.

Za ubojstvo Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića USKOK tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića. On je optužen kao veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene