Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za aferu Agram

Svjedočila žena za koju Bandić kaže da je iz "njegove familije": "Ne sjećam se jesam li dobila veću plaću s premještajem. Manja nije bila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću zbog afere Agram. USKOK ga zajedno s brojnim suradnicima tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna.

Na sudu je svjedočila Milkica Macan, žena za koju je Bandić, u razgovoru s nekadašnjim pročelnikom  stručne službe gradonačelnika Vidojem Bulumom, rekao da je "iz njegove familije".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRAVOSUDNA TRAKAVICA Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram, svjedok Đukanović: "Za te poslove nikad nismo dobili novac" Slika nije dostupna Utvrdio vještak Slobodan Ljubičić neće svjedočiti u aferi Agram, utvrđeno da je trajno nesposoban

Macan je ustvrdila da nije u rodu ni s kim od optuženih te da se 2007. godine zaposlila u Gradu Zagrebu, u kuhinji. Na sudu je rekla da je tada imala srednju stručnu spremu te da je u međuvremenu napravila prekvalifikaciju za upravnog referenta. Nakon prekvalifikacije prešla je, kako je kazala, raditi u pisarnicu u Novi Zagreb, na poslovima tehničkih unosa podataka.

Iz USKOK-a kažu kako je nakon toga premještana još jednom, dakle, dva puta u dva mjeseca, javlja N1 televizija. 

"Ne sjećam se jesam li u razdoblju između dva premještaja završila kvalifikaciju pa da je to bio razlog zbog kojeg sam premještena s jednog mjesta na drugo", rekla je Macan te je dodala da nema ni vozačku dozvolu.

Upitana je li na novom radnom mjestu dobila veću plaću, Macan je rekla da manju plaću nije dobila, a da se ne sjeća je li bila ista ili malo veća.

Ne sjeća se koji su bili uvjeti za dobivanje posla. Ne sjeća se ni je li o tome pričala s Bandićem. ''Prošlo je od toga 5 godina'', kaže. Ne sjeća se ni je li sama tražila premještaj ili ju je netko zvao. Kazala je da je nakon premještaja i dalje dobivala odlične ocjene i da na njezin rad nitko nije imao prigovora.

Niti druge dvije svjedokinje nisu znale pojasniti sudu uvjete zapošljavanja u gradskim službama

Nakon Milkice Macan, svjedokinje na suđenju zagrebačkom gradonačelniku zbog čijeg je promaknuća Bandić vikao na svog pročelnika Vidoja Bulum, što je zabilježeno na tajnim Uskokovim snimkama, još dvoje svjedoka koji su u ponedjeljak ispitani na suđenju u slučaju Agram nisu znali pojasniti koje je uvjete trebalo zadovoljiti za zapošljavanje u gradskim službama.

Na pitanja o zaposlenjima koje Uskok u optužnici smatra spornim nisu znali odgovoriti Zrinka Majerović, ali ni Bandićev suradnik Robert Ljutić.

Zrinka Majerović koja je po tvrdnjama tužiteljstva zaposlena na do tada nepostojećem radnom mjestu ustvrdila je na sudu da se tim pitanjem trebala baviti kadrovska služba, a ne ona, te da je tek nakon dolaska na novo radno mjesto doznala koji su uvjeti za to potrebni.

Nekadašnji Bandićev čuvar, a potom i koordinator gradskog redarstva, Robert Ljutić je u sudnicu je došao sa svojim iskazom iz istrage za kojeg nije htio reći od koga ga je dobio, a sutkinja mu je zabranila da se njime koristi. Ljutić je nedosljedno svjedočio i o svojoj stručnoj spremi, a tvrdio je i da da nije polagao državni stručni ispit. U više je navrata spominjao i svoju diplomu koja mu je u konačnici poništena zbog plagiranja.

Ljutiću je nedavno potvrđena optužnica zbog sumnje da je izvukao 440 tisuća kuna gradskog novca.

Podsjetimo, na suđenju za aferu Agram prošli tjedan svjedočila je referentica zagrebačke gradske uprave Marina Grgić, koja je rekla kako premještanje zaposlenika na bolje plaćena mjesta za koje nisu zadovoljavali uvjete nije smatrala kaznenim djelom.

Podsjetimo, na suđenju su puštene snimke na kojima se čuje kako Bandić kako urla na svoje suradnike, dogovora zapošljavanja u gradskoj upravi i koeficijente zaposlenika te se izmišljaju radna mjesta. Bandića nije sram zbog snimki i kaže da je to stvar stila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene