Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Varaždinska policija uhitila je dva odrasla muškarca i maloljetnika za koje sumnjaju da su u prosincu počinili niz razbojništava.


Varaždinska policija objavila je kako su uhitili dva muškarca, u dobi od 46 i 37 godina te maloljetnika od 16 godina. Sumnjaju da su u noći na 24. prosinca u Župancu provalili u kuću starice (82). Fizički su je napali, opljačkali i pobjegli. U naguravanju s razbojnicima starica je pala na pod. Ukrali su joj mobitel, novac i nakit. Šteta je nekoliko stotina kuna. 

Vezani članci Riječka policija riješila dvije provale u bankomate (Foto: PU primorsko-goranska) - 4 Plinom provaljivali u bankomate: Ukrali milijun kuna, jedan još uvijek u bijegu Opljačkana poslovnica banke u Zagrebu (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Opljačkana banka u Zagrebu, maskirani razbojnici u bijegu

"Žena je zadobila teže ozljede te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici", kažu u policiji.  

Ista skupina razbojnika u prosincu je provalila u još nekoliko kuća i objekata. Iz kuće u Novom Selu Podravskom ukrali su mesarske noževe. U lovačkoj kući u Župancu poslužili su se s nekoliko boca alkoholnog pića, a provalili su i u drveni objekt sportskog društva u Velikom Bukovcu. Tamo su ukrali limene bačve piva. 

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", kažu u varaždinskoj policiji.