Pavle Kalinić
Pavle Kalinić Foto: DNEVNIK.hr

Točno mjesec i jedan dan nakon jakog potresa koji je pogodio Zagreb, u glavnom se gradu osjetilo novo jače podrhtavanje tla, a odmah potom i jedan manji potres.


U 9:52 Zagreb je pogodio novi potres. EMSC javlja da je potres bio jačine 3,5 po Richteru, a osjetili su ga građani diljem Zagreba.

Vezani članci Potres u Rumunjskoj Potres pogodio Rumunjsku, osjetio se i u Srbiji: "Ormar mi je pao na glavu", "Osjetilo se u Kragujevcu" Urušen dio zgrade u Zagrebu - 3 Obnova u centru Zagreba umalo završila tragično: Jedan unutarnji zid se odlomio i pao na radnika

Šef Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je da će, prema njegovim informacijama, Seizmološka služba Hrvatske jačinu korigirati na 3,2 stupnja po Richteru.

''Tamo gdje je bilo oštećenja od jakog potresa prije mjesec i jedan dan popadala je žbuka. Dosta se osjetilo u gradu'', rekao je Kalinić za DNEVNIK.hr. Na pitanje preporučuje li se ljudima da izađu iz svojih domova, Kalinić je rekao da su ljudi izašli i bez preporuka. ''I bit će još neko vrijeme vani'', ocijenio je.

Kalinić kaže da znanost, nažalost, nije napredovala da može predvidjeti kada će nas pogoditi novi potres, a podsjeća da smo od onog jakog 22. ožujka imali više od tisuću potresa.

''Proći će i korona i potres, ali psihološke traume Zagrepčana od potresa još će dugo ostati'', zaključio je Pavle Kalinić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju