Zmije u bakarskoj luci (Screenshot)
Zmije u bakarskoj luci (Screenshot)

Bakranin Damijan Curać na području terminala za rasute terete Luke Rijeka prije desetak je dana snimio dvije zmije. Snimka se s YouTubea ubrzo proširila po portalima.


Iako je zbog udaljenosti teško točno utvrditi koje su vrste snimljene zmije, spekulira se da se radi o pitonima. Neki Bakrani sada strahuju za svoju djecu, iako te zmije nitko od stanovnika toga primorskog gradića nije vidio uživo.

Vezani članci Piton u školjci Noćna mora postala stvarnost: Ugrizla ga zmija kad je sjeo na WC, krv je bila posvuda Piton Monty Piton Monty progutao cijeli ručnik za plažu, veterinarska ordinacija objavila snimku izvlačenja

Curać je Jutarnjem listu rekao da je snimku dobio od jednog djelatnika na terminalu te da je, osim autora snimke, zmije vidjelo još nekoliko radnika i kooperanata Luke Rijeka.

"Definitivno se radi o pravoj snimci iz Bakra. Nije to prvi slučaj da su radnici vidjeli zmije, ali je prvi put da su snimljene", rekao je Curać. "Te dvije zmije su, očito, par. To znači da se mogu razmnožavati", zaključio je.

Dodao su gradske vlasti trebale izdati upozorenje da postoji opasnost od zmija. Komunalni redari su na terenu, ali još nitko nije ugledao zmije.

Maja Šepac Rožić, pročelnica Ureda Grada Bakra, kaže da od prošlog tjedna nema nikakvih novih informacijama o zmijama. Ističe da Grad Bakar nema nadležnost nad terminalima, koji su vlasništvo Luke Rijeka, te da su u kontaktu s Lukom, gdje im je rečeno da s obavijestili sve nadležne službe.