Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Angela Merkel svoj je nedolazak na proslavu ulaska Hrvatske u EU objasnila nedostatkom vremena, no evo što piše na njezinom kalendaru!


Prema službenom online kalendaru Angele Merkel na dan ulaska Hrvatske u EU njemačka kancelarka nema zakazane nikakve službene obveze, bar ne one koje bi htjela podijeliti s javnošću.

Vezani članci Slika nije dostupna Poruka službenom Zagrebu: Merkel NE DOLAZI na proslavu 'zbog nedostatka vremena' Slika nije dostupna Karamarko: Ako se izmijeni zakon to bi značilo aboliciju zločina počinjenih u komunizmu

Podsjetimo, kancelarka je otkazala svoj dolazak u Zagreb na svečanost ulaska Hrvatske u Europsku uniju zbog, kako je priopćeno iz njenog ureda, drugih obaveza.

>> Summit u Bruxellesu: Kako će izgledati susret premijera Milanovića s Angelom Merkel?

Teško je ne povezati njeno otkazivanje dolaska s izmjenama zakona kojim bi se europski uhidbeni nalog ograničio na razdoblje od 2002. godine kojim bi se, smatraju mnogi, izbjegla mogućnost da se Njemačkoj izruči Josip Perković protiv kojeg se u toj zemlji vodi proces zbog ubojstava hrvatskih disidenata tijekom komunizma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook