Obavijesti Video Pretražite Navigacija
logično?

Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Na pojedinim mjestima u SAD-u zabranjeno je parkirati unatrag. Prometni stručnjak je objasnio da je iza zabrane sasvim logična odluka.

Na određenim mjestima u SAD-u zabranjeno je parkirati unatrag. Iako se na prvu čini da je riječ o apsurdnom pravilu, riječ je o posve logičnoj odluci.

Malo ljudi zna da se u čak 19 saveznih država u Americi, registarske oznake nalaze samo na stražnjoj strani automobila, a upravo to je jedan od razloga zašto je na nekim mjestima zabranjeno parkirati unatrag.

Jer ako dođe do nekog problema, a automobil je parkiran unatrag, tablica jednostavno neće biti vidljiva te je tako puno teže doći do podataka o vlasniku.

Pročitajte i ovo Okupljanje povodom ubojstva Farisa Pendeka - 3 prosvjed u Sarajevu FOTO Majka ubijenog 19-godišnjaka jedva je stajala na nogama: "Kažem - sine, nemoj izlaziti, sutra je škola, a on kaže - idem, majko, neću dugo"

Policajac i stručnjak za prometnu sigurnost Steve Montiero za Click Orlando objasnio je da ne postoji zakon u kojem piše da se ne smije parkirati unatrag, no važno je provjeriti ima li na području, kao što su parkinzi šoping centara i sportskih objekata, znakova koji zabranjuju parkiranje unatrag.

Pročitajte i ovo Projekt Hotel Valkane Sječa stabala Hotel Valkane odgovorio zastupnici Peović: "To je potpuno neistinito, neinformirano i zlonamjerno"

"Neke lokacije u privatnom vlasništvu mogu imati znakove koji ograničavaju takvu vrstu parkiranja. Također, neki gradovi i općine imaju uredbe o parkiranju koje ograničavaju određene vrste parkiranja", istaknuo je stručnjak i dodao da ako na parkiralištu ili u garaži nema posebnih znakova, građani sami mogu odabrati na koji način će se parkirati.

Još jedan povod za takvu odluku jest iz čisto sigurnosnih razloga, budući da se kod parkiranja unatrag automobilom mora prijeći kroz dvije trake, uključujući onu u kojoj automobili dolaze iz suprotnog smjera te se na taj način povećava rizik od prometne nesreće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene