Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eko udruga s otoka Krka, 0točno ekološko vijeće, upozorila je kako se 'vještim izigravanjem zakona i korupcijom pri izdavanju raznih dozvola, te pod krinkom apartmantskih hotela, nastavlja gradnja stanova za prodaju u turističkoj zoni Rova, kod Malinske, na otoku Krku'.


0točno ekološko vijeće u priopćenju ističe da je izgradnja stanova za pojedničnu prodaju nastavljena, iako su inspekcije najavile nadzor i uvid u stanje na terenu.

Vezani članci Žena pronađena na Krku Tko je Slovakinja pronađena na Krku? Njezin nakit nosile su zvijezde Prijatelja, Brigitte Bardot... Žena pronađena na Krku Čehinja tvrdi da je prepoznala misterioznu ženu s Krka: "Znam tko je ona. Isključila je mobitel i izvadila karticu, putovala je samo s ruksakom..."

'Takva gradnja postala je prava pošast u turističkim zonama tipa T2, koje su nepotrebne za turistički razvoj Jadrana, a uništavaju turizam i prostor', dodaje se.

Otočno ekološko vijeće tvrdi kako su 'u ove polulegalne poslove, osim građevinskog lobija, umiješani i neki načelnici općina povezani sa službenicima iz državne uprave', te najavljuje kako će 'Vijeće o tome obavijestiti inspekcije i Državno odvjetništvo'.

'Još jednom upozoravamo moguće kupce tih stanova da dobro razmisle prije kupnje, jer se radi o polulegalnim poslovnim prostorima, a ne o stambenom prostoru kako izgleda na terenu", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Otočnog ekološkog vijeća Damir Franolić.

Eko udruga s Krka zaključuje kako se 's jedne strane ruše
bespravno sagrađene kuće' te da se zagovara 'kvalitetan turizam', a da se istodobno 'prešućuje ucrtavanje tisuću nepotrebnih tzv. turističkih naselja, koja će se svesti na druge domove za bogatije Europljane, dok će naši hoteli devet mjeseci biti zatvoreni.'

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju