Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Krku se nezakonito grade stanovi za prodaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eko udruga s otoka Krka, 0točno ekološko vijeće, upozorila je kako se 'vještim izigravanjem zakona i korupcijom pri izdavanju raznih dozvola, te pod krinkom apartmantskih hotela, nastavlja gradnja stanova za prodaju u turističkoj zoni Rova, kod Malinske, na otoku Krku'.

0točno ekološko vijeće u priopćenju ističe da je izgradnja stanova za pojedničnu prodaju nastavljena, iako su inspekcije najavile nadzor i uvid u stanje na terenu.

Pročitajte i ovo Vladi Bralić, arhitekt, i Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV zahtjevan projekt Arhitekt o izgradnji novog krčkog mosta, otkrio i po čemu je postojeći poseban: "Bio je svjetski rekorder" Novi Krčki most - 3 natječaj za megaprojekt Pogledajte projekciju mosta koju je prije četiri godine izradio Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije

'Takva gradnja postala je prava pošast u turističkim zonama tipa T2, koje su nepotrebne za turistički razvoj Jadrana, a uništavaju turizam i prostor', dodaje se.

Otočno ekološko vijeće tvrdi kako su 'u ove polulegalne poslove, osim građevinskog lobija, umiješani i neki načelnici općina povezani sa službenicima iz državne uprave', te najavljuje kako će 'Vijeće o tome obavijestiti inspekcije i Državno odvjetništvo'.

'Još jednom upozoravamo moguće kupce tih stanova da dobro razmisle prije kupnje, jer se radi o polulegalnim poslovnim prostorima, a ne o stambenom prostoru kako izgleda na terenu", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Otočnog ekološkog vijeća Damir Franolić.

Eko udruga s Krka zaključuje kako se 's jedne strane ruše
bespravno sagrađene kuće' te da se zagovara 'kvalitetan turizam', a da se istodobno 'prešućuje ucrtavanje tisuću nepotrebnih tzv. turističkih naselja, koja će se svesti na druge domove za bogatije Europljane, dok će naši hoteli devet mjeseci biti zatvoreni.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene