Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na povratnike

MVPEI osuđuje napad na Hrvate povratnike u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske priopćilo je kako je uputilo prosvjednu notu Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine povodom bombaškog napada na kuću obitelji Lekavski, hrvatskih povratnika u mjesto Gradac, općina Derventa u Republici Srpskoj.

MVPEI u priopćenju ističe kako 'osuđuje taj čin, koji je prouzročio strah i nemir među povratnicima, ukazuje na moguće posljedice ovog čina na proces povratka u cjelini i podsjeća na obvezu zaštite povratnika i njihove imovine od strane nadležnih tijela Bosne i Hercegovine u skladu sa Sporazumom o povratku i zajedničkom željom da se povratak omogući svima koji to žele'.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

>> Hrvatski prognanici iz BiH traže veću pomoć države za povratak

>> Bombaški napad na hrvatsku obitelj u RS

Ministarstvo je zatražilo cjelovitu informaciju o incidentu koji se dogodio 8. studenog 2008., žurno pronalaženje počinitelja i njihovo procesuiranje kao i naknadu štete povratničkoj obitelji, kaže se u priopćenju.

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Aleksandar Dragičević izrazio je žaljenje zbog tog događaja i prenio informaciju da su nadležna tijela Republike Srpske poduzela odgovarajuće korake kako bi se počinitelji tog 'gnusnog čina otkrili i procesuirali'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene