Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi na povratnike

Bombaški napad na hrvatsku obitelj u RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na obiteljsku kuću hrvatske povratničke obitelji, nedaleko Dervente u Republici Srpskoj u noći na subotu izveden je bombaški napad koji je je prouzročio materijalnu štetu te izazvao nemir i strah među hrvatskim povratnicima, izvijestila je Katolička tiskovna agencija iz Sarajeva.

'U ranim jutarnjim satima, 8. studenoga, u naselju Kostreš, župa Bijelo Brdo kod Dervente, izveden je bombaški napad na tek obnovljenu kuću povratničke obitelji Lekavski. I ovaj napad, koji za cilj ima zastrašivanje povratnika, ne može se smatrati izoliranim činom, riječ je o sustavnom nizu napada na povratnike i njihovu imovinu na širem području Bijeloga Brda, u općini Derventa', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

U lipnju ove godine srušen je spomenik poginulim braniteljima u crkvenom dvorištu, podsjeća KTA i ističe kako do danas policija još nije dostavila službeni izvještaj očevida i istrage. 

Također, ništa nije poduzeto po pitanju pronalaska ubojice hrvatskog povratnika koji je nađen mrtav na cesti nedaleko od župne crkve, napominje KTA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene