Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MVPEI: Odluka Busha da posjeti RH potvrda "visoko razvijenih" odnosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluku Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Georgea W. Busha da posjeti Hrvatsku, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ocjenjuje visokom potvrdom iznimno razvijenih, prijateljskih i partnerskih odnosa Republike Hrvatske i SAD.

"Posjet predsjednika Busha dolazi u trenutku visoko razvijenih i svestranih odnosa dviju zemalja u političkom, gospodarskom i sigurnosnom pogledu. Potvrda je to važnog mjesta i uloge Hrvatske na međunarodnoj sceni, kao zemlje čvrsto usmjerene ka punopravnom članstvu u EU i NATO, članice Vijeća sigurnosti UN i nezaobilaznog čimbenika u osiguranju trajnog mira, stabilnosti i suradnje u srednjoj i jugoistočnoj Europi", navodi se u priopćenju MVPEI-a od petka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rušenje 'blizanaca' SAD se sjeća: Amerikanci obilježavaju 11. obljetnicu napada koji je promijenio svijet Slika nije dostupna Stav nobelovca Nadbiskup Tutu: Blairu i Bushu treba suditi za Irak

Ministarstvo je uvjereno da će posjet Predsjednika Busha imati važnu i poticajnu ulogu u daljnjem ubrzanom ostvarivanju glavnih ciljeva hrvatske državne politike, osobito u sadašnjim međunarodnim okolnostima u kojima i Hrvatska pridonosi jačanju odnosa suradnje i političkog dijaloga u ovom dijelu Europe i svijeta. 

>> Nova TV pogodila: Bush dolazi u Hrvatsku

Bush će sa suprugom Laurom posjetiti Hrvatsku nakon summita NATO-a u Bukureštu, koji se održava od 2. do 4. travnja, službeno je objavila u četvrtak Bijela kuća.

Nakon posjeta Ukrajini, i sudjelovanja na summitu NATO-a u Bukureštu, "predsjednik Bush otputovat će u Hrvatsku, gdje će se sastati s hrvatskim predsjednikom i premijerom i čelnicima onih zemalja koje čelnici Saveznika odluče pozvati u NATO-a na summitu u Bukureštu", priopćila je Bijela kuće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene