Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Muslimani su ogorčeni Čačićevim izjavama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDAH) izrazila je danas ogorčenost izjavama Radimira Čačića, predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, koji je u jednoj emisiji rekao da bi prilikom uvoza radne snage favorizirao kršćane.

- Prema rekacijama mnogih članova i simpatizera SDAH, Bošnjaci i Albanci, muslimanski vjernici, ogorčeni su izjavom Radimira Čačića te od nas traže da kao stranka reagiramo, stoji u priopćenju SDAH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sudska odluka Većinski muslimanska država kršćanima zabranila korištenje riječi Alah Slika nije dostupna Papa Franjo pozdravio muslimane 'Želio bih pozdraviti našu braću diljem svijeta'

Ustvrdivši kako "osoba koja sebe vidi kao premijera dijeli ljude po rasnoj, vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti", SDAH upozorava da "Čačić ne poznaje temeljne odredbe Ustava RH, ali ne samo Ustava RH, jer ni jedan ustav u zadnjih 200 godina ne poznaje podjele koje javno iznosi gospodin Čačić".

SDAH navodi da će mnogi muslimani, koji su namjeravali na
predstojećim izborima svoj glas dati HNS-u, vjerojatno "glasati za neku od stranaka koja bar ne glasno i ne preko najgledanijih medija u jednoj od najgledanijih emisija otvoreno pokazuje svoju ksenofobiju prema svemu što nije kršćansko i katoličko".

Čačić je, uz ostalo, govorio o problemu nedostatka radne snage s kojim će se susresti Hrvatska. 

- Morat ćemo ju uvoziti, a zbog mentaliteta i vjere, mislim
da ćemo morati razmišljati o ukrajinskoj radnoj snazi. Moramo
favorizirati sve one koji će se lakše uklopiti u društvo i koji će
biti manje konfliktni, a to su katolici i kršćani generalno, a na ovim prostorima to su i Bošnjaci koji su muslimani. Ozbiljna zemlja mora sve faktore uzeti u obzir. No, apsolutno ću favorizirati kršćane, rekao je Čačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene