Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija ga uhvatila na djelu

Nesvakidašnje provale u automobile u Zadru: Muškarac blokirao daljinske ključeve vlasnicima pa pokrao 100.000 kuna

Uhićen zbog krađa iz vozila uporabom uređaja za ometanje signala (Foto: PU zadarska) - 3
Uhićen zbog krađa iz vozila uporabom uređaja za ometanje signala (Foto: PU zadarska) - 3 Foto: PU zadarska
Policija u Zadru dovršila je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom kojeg sumnjče za više teških krađa iz vozila. U ponedjeljak su ga na parkiralištu trgovačkog centra uhvatili kako pokušava blokirati daljinsko zaključavanje na automobilima.

U zadarskoj Ulici akcije Maslenica u ponedjeljak u podne uhvaćen je 52-godišnji muškarac sa zagrebačkog područja kako pokušava blokirati daljinsko zaključavanje osobnih vozila, izvijestili su iz PU zadarske. Muškarac je koristio uređaj za ometanje signala kako bi omeo daljinsko zaključavanje automobila.

Pročitajte i ovo Prepoznajete li osobu s fotografije? Pogledajte Prepoznajete li osobu s fotografije? Policija traži ovog muškarca od prosinca prošle godine Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane

Policija je provela kriminalističko istraživanje i muškarca sumnjiči da je već ranije na isti način i na istom parkiralištu provaljivao u automobile. Sumnja se da je 29. lipnja iz pretinca BMW-a karlovačkih registarskih oznaka i novčanika koji se nalazio u automobilu otuđio 43.000 kuna, 1500 britanskih funti i tisuću eura.

Na isti je način i 13. srpnja na parkiralištu Ulici akcije Maslenica onemogućio zaključavanje Mercedesa zagrebačkih registarskih oznaka, ali iz tog vozila nije ništa ukrao, već ga je samo pretražio.

Pet dana kasnije na parkiralištu u Ulici bleiburških žrtava u Zadru na isti način iz Mercedesa zadarskih registarskih oznaka ukrao 4200 eura, 100 američkih dolara i 900 konvertibilnih maraka.

Iz policije doznajemo da je muškarac iz Zagreba dolazio u više navrata s različitim vozilima, a žrtve je vrebao oko trgovačkih centara. Zadarska ga je policija čekala nekoliko dana dok ga nisu uhvatili u pokušaju da ponovno počini kazneno djelo. Ukupno je ukrao 100.000 kuna, a policija je kod njega pronašla dio ukradenog novca. Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene