Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50 eura

Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

Novčanica od 50 eura
Novčanica od 50 eura Foto: Getty Images
Muškarac na području Splita podvalio je lažnu novčanicu od 50 eura zbog čega policija upozorava koja su zaštitna obilježja novčanica.

Splitska policija zaprimila je dojavu da je nepoznati muškarac jednoj ženi podmetnuo lažan novac, zamolivši ju da mu razmijeni novčanicu od 50 eura. 

Žena je postala svjesna da je razmijenila lažan novac tek nakon što je naknadno na novčanici primijetila natpis "movie money". Prevara se dogodila prije nekoliko dana u Splitu, a istraga je još u tijeku.

Pročitajte i ovo Lažna novčanica od 50 eura - 3 Traže ga Cigarete platio novcem s filmskog seta: Policija izdala važno upozorenje

Policija upozorava građane da pri razmjeni novca budu oprezni. 

"U ovom slučaju radi se o papiru koji se koristi kao rekvizit prilikom snimanja filmova, serija i slično i najčešće je izrađen od klasičnog papira", naveli su u priopćenju te naveli nekoliko detalja na koje građani mogu obratiti pozornost.

Filmski novac ne šuška kao pravi, a nema ni ikakva zaštitna obilježja poput vodenog znaka ili zaštitne niti.

Također su pozvali građane da odmah prijave policiji ako primjete da su preuzeli lažan novac te ih uputili da na stranicama Hrvatske narodne banke dodatno provjere koja su zaštitna obilježja novčanica eura.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene