Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićeni su

Dvojac harao dućanima: Lažnim novčanicama kupovali odjeću, parfeme...

Dvojac u Zagrebu plaćao krivotvorenim novčanicama
Dvojac u Zagrebu plaćao krivotvorenim novčanicama Foto: Getty Images
Dvojica muškaraca krivotvorenim su novčanicama plaćala u novozagrebačkom trgovačkom centru zbog čega je nastala materijalna šteta od 1800 eura.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 40-godišnjakom za koje se sumnja da su počinili sedam kaznenih djela Prijevare i devet kaznenih djela Krivotvorenja novca.

Sumnja se da su njih dvojica nabavili veću količinu krivotvorenih novčanica koje su i koristili u trgovačkom centru u Novom Zagrebu. U šest trgovina i jednom ugostiteljskom objektu plaćali su tim lažnim novčanicama u raznim apoenima.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj"

"Krivotvorenim su novčanicama kupovali odjevne predmete, obuću, parfeme te za kupovine stvari manje vrijednosti stavljali u optjecaj novčanice veće vrijednosti", dodali su iz zagrebačke policije.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom"

Materijalna šteta iznosi 1800 eura, a dvojac je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene