Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ga

Cigarete platio novcem s filmskog seta: Policija izdala važno upozorenje

Lažna novčanica od 50 eura - 3
Lažna novčanica od 50 eura - 3 Policijska uprava međimurska
Aktualno Galerija Lažna novčanica od 50 eura - 1 Lažna novčanica od 50 eura - 1 Foto: Policijska uprava međimurska Lažna novčanica od 50 eura - 2 Lažna novčanica od 50 eura - 2 Foto: Policijska uprava međimurska Lažna novčanica od 50 eura - 3 Lažna novčanica od 50 eura - 3 Foto: Policijska uprava međimurska +0 Lažna novčanica od 50 eura - 4 Galerija 1/4 >>
Međimurska policija traga za prevarantom koji je kutiju cigareta platio lažnom novčanicom.

U petak oko 18 sati u trgovini mješovitom robom u Glavnoj ulici u Palovcu nepoznati počinitelj platio je kutiju cigareta novčanicom od 50 eura na kojoj je bio vidljivo istaknut natpis "Movie Money" (filmski novac) umjesto potpisa predsjednika Središnje europske banke.

Ujedno, na novčanici je bio vidljivo otisnut natpis na engleskom jeziku da nije riječ o legalnom, odnosno pravom novcu: "This is not legal, it is to be used for motion props" (Ovo nije pravi novac, nego se koristi za snimanje filmova). Prodavačica je prevarantu uzvratila ostatak novca, a on se potom udaljio iz trgovine.

Pročitajte i ovo U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat

Međimurska policija nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica te pronalaska počinitelja.

Policija upozorava građane, poglavito trgovce, da prilikom preuzimanja novčanica budu dodatno oprezni, a svaku sumnju u njihovu originalnost odmah prijave policiji na broj 192.

"Novac koji se kao rekvizit koristi prilikom snimanja limova, serija i sl. najčešće je izrađen od klasičnog papira. Kada takvu novčanicu uzmete u ruku, ona ne šuška kao prava, koja je izrađena od specijalnog, pamučnog papira. Također, filmski novac nema zaštitnih obilježja kao što su vodeni znak, zaštitna nit i drugi", objasnili su iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene