Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MUP odbacuje optužbe odvjetnika Gordane Getoš Magdić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova najenergičnije odbacuje sve optužbe na rad i postupanje policijskih službenika PU Osječko-baranjske i njezina tadašnjeg načelnika, priopćeno je iz MUP-a povodom najnovije izjave odvjetničkog tima Gordane Getoš Magdić i ponovljene optužbe na rad te Policijske uprave tijekom istrage.

- Postupanje policijskih službenika ove Policijske uprave u predmetnom kaznenom postupku bilo je etično i zakonito. Po nalogu nadležnog Državnog odvjetništva provedene su sve provjere postupanja prema gospođi Gordani Getoš Magdić tijekom provođenja kriminalističke obrade i nedvojbeno je utvrđeno da je iskaz uzet na zakonit način uz nazočnost dva zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, dva kriminalistička službenika, zapisničarke i opunomoćenog odvjetnika Gordane Getoš Magdić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog bolesti Getoš Magdić odgođeno suđenje za "garažu" i "selotejp" Slika nije dostupna Faber: Getoš Magdić se patološki bojala Glavaša

>> Branitelji Getoš Magdić očekuju izmjenu optužnice 

Nadležno je državno odvjetništvo obaviješteno o svim nalazima i utvrđenim činjenicama, te ih je uzelo u obzir tijekom svog daljnjeg postupanja.

- Ministarstvo unutarnjih poslova RH u skladu sa zakonom ne može komentirati tijek kaznenog postupka koji se vodi na Županijskom sudu u Zagrebu, te izričito odbija bilo kakvu javnu polemiku s odvjetničkim timom gospođe Gordane Getoš Magdić, kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Osijeku,
odvjetnički tim Gordane Getoš Magdić, osumnjičene za ratni zločin u Osijeku 1991. ustvrdio je kako je u postupku protiv nje učinjeno niz nedozvoljenih i sumnjivih radnji izrazivši očekivanje da će sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda promijeniti optužnicu. Odvjetnik Ante Babić je podsjetio da je optužena u istrazi odbacila sve optužbe i rekla kako je pod prisilom i maltretiranjem dala prvi iskaz osječkoj
policiji u kojem je teretila optuženog Branimira Glavaša u slučaju "selotejp". Podsjetio je i da je optužena zbog toga pokrenula kazneni progon protiv tadašnjeg načelnika PU Osječko-baranjske Vladimira Fabera i još šest policajaca zbog iznude iskaza te njezinog prvog branitelja Radoslava Arambašića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene