Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog bolesti Getoš Magdić odgođeno suđenje za "garažu" i "selotejp"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i drugima u slučajevima "garaža" i "selotejp" danas je odgođeno jer trećeoptužena Gordana Getoš Magdić zbog bolesti nije sposobna prisustvovati raspravi na kojoj je trebao svjedočiti bivši načelnik osječke policije Vladimir Faber.

Sudac Željko Horvatović izvijestio je da je neposredno prije početka rasprave iz zatvorske bolnice dobio medicinsku dokumentaciju iz koje je vidljivo da je Getoš Magdić 12. ožujka zaprimljena na liječenje zbog štrajka glađu.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 2 Nepravomoćna presuda VIDEO Branimir Glavaš osuđen na sedam godina za ratni zločin, vulgarno se obrušio na suca: "Sramite se! Nabijem vas na ku*ac" Slika nije dostupna 'Selotejp' Getoš Magdić opovrgnula sudjelovanje u ratnim zločinima

Tijekom poslijepodneva i noći došlo je do pogoršanja zdravstvenog stanja, odnosno porasta temperature, mučnine i opće slabosti, zbog čega nije sposobna sudjelovati na raspravi, kazao je sudac.

Odvjetnik trećeoptužene podsjetio je da je Gordana Getoš u štrajku glađu od susreta s Faberom prije dvadesetak dana na sudskom hodniku koji obrana prikazuje kao novi pritisak na optuženike. Faber je te optužbe odbacio rekavši da je šokiran lažima koje iznose odvjetnici optuženih za ratne zločine nad osječkim Srbima.

Nakon odgode rasprave glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić objasnio je da je sudsko vijeće zatražilo medicinsko vještačenje kojim se treba utvrditi što je uzrokovalo pogoršanje zdravstvenog stanja Getoš Magdić i hoće li moći prisustvovati sljedećoj raspravi zakazanoj za 20. ožujka.

Ako se utvrdi da je do pogoršanja zdravstvenog stanja došlo isključivo zbog posljedica štrajka glađu suđenje se može nastaviti jer zakon predviđa da se glavna rasprava ne prekida ako je optuženik sam utjecao na svoju nesposobnost, kazao je Devčić Hini.

Faber je jučer, prvog dana svjedočenja, odbacio sve optužbe o iznuđivanju iskaza optuženih pripadnika tzv. Samostalne uskočke satnije, pritiscima na svjedoke i nezakonito prikupljenim dokazima. Govoreći o trećeoptuženoj Getoš Magdić ustvrdio je da se patološki bojala Glavaša kojega je najprije optužila za ratni zločin da bi kasnije povukla svoj iskaz rekavši da ga je policija iznudila brutalnim metodama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene