Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mudrinić kaže da je nerealno da ministarstva budu nekorumpirana kada tamo kolaju milijarde kuna.


Na panelu Weekend Sessiona pod nazivom 'Voditi državu kao tvrtku ili tvrtku kao državu' razvila se rasprava i kako riješiti korupciju u državi. Predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić poručio je premijerki Jadranki Kosor da ministrima mora dati plaću od 70.000 kuna.

Vezani članci Festival bespravne gradnje u Vruji - 4 Drugi festival bespravne gradnje u Vruji: "Betonizacija, kupuju, zaposjedaju, tuku se za plaže, a more je naše" Slika nije dostupna Rovinj: Završen Weekend Media Festival

Napomenuo je da ministarstvima kolaju milijarde kuna i da je nerealno očekivati da budu nekorumpirani. 'A ako zbilja vrijede, zašto bi radili za 20.000 kuna kad bih ih ja u privatnom sektoru platio 35.000 kuna', zapitao se Mudrinić. Mudrinić je predložio postavljanje ciljeva i definiranje sustava vrijednosti nakon čega je realno očekivati da u Hrvatska za 7 ili 10 godina udvostruči BDP.

Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić se s Mudrinićevim stavom nije složio, kritizirajući privatne tvrtke i navodeći nekoliko aktualnih afera poput Skladgradnje kao primjer netransparentnog poslovanja. Dražen Mavrić, direktor Nove TV, na početku rasprave je iznio mišljenje da državu treba voditi kao tvrtku, a ključan je izbor ljudi, odnosno vođa koji kreiraju sustav.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju