Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj stopa zaposlenosti 75 posto

Mrsić: Znam da 1.600 kuna nije mnogo, ali 60.000 mladih nema ni godinu staža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Moramo stvoriti novi sustav stvaranja kadrova za tržište rada kako bi za deset godina, a što je cilj ove države, stopa zaposlenosti osoba od 20 do 64 godine iznosila 75 posto', kazao je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na okruglom stolu Tržište rada i kriza u organizaciji magazina Banka.

Istaknuo je kako je potrebna reforma obrazovnog sustava u Hrvatskoj, odnosno njegovog usklađivanja s potrebama tržišta rada jer 'nije pošteno da se mlade ljude upisuje na nezapošljiva zanimanja'.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Nacrt izmjena Zakona Veće naknade nezaposlenima u drugoj polovici ove godine? Poznato koliko bi trebale rasti, za koga i u kojem razdoblju Slika nije dostupna Zadnji put 2010. Ministar Ćorić: Nakon sedam godina broj zaposlenih premašio 1,5 milijuna

Taj problem je Vlada prepoznala, dodao je, u činjenici da danas oko 60.000 mladih nema niti jednu godinu radnog staža. Što se tiče Zakona o poticanju zapošljavanja, Mrsić je kazao da je svjestan da 1.600 kuna nije velika svota.

>> Nezaposleni masovno traže spas u sezonskim poslovima

'Nadam se da ćemo sredstva u proračunu za tu stavku povećati iduće godine. Zakon služi za pokretanje procesa zapošljavanja, a ne da se čeka da se samo od sebe pokrene', dodao je Mrsić. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene