Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratkoročna rješenja

Nezaposleni masovno traže spas u sezonskim poslovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija anketa pokazala je porast potražnje za sezonskim poslovima. Njihova sezona je već krenula.

Ožujak i travanj mjeseci su u kojima počinje značajnije sezonsko zapošljavanje u ugostiteljstvu i turizmu, te poljoprivredi. Potaknuti akcijom Poslovi u turizmu, poslodavci su već sada objavili 49 posto više oglasa nego u istom razdoblju 2011. Portal MojPosao, u anketi provedenoj među 630 ispitanika, istražio je u kojoj se mjeri građani javljaju za rad na sezonskim poslovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tamo živi 2.990 sretnih stanovnika Ovo mjesto je raj u Hrvatskoj: Ima savršene uvjete za život! Slika nije dostupna Sezonski poslovi U prvih pet mjeseci u turizmu zaposleno gotovo 24 posto više ljudi

>> Nezaposlenih 339.882, u prvih 10 dana travnja posao našlo 5.000 osoba

Čak 54 posto ispitanika istaknulo je da je u potrazi za sezonskim poslom. Neki od njih su sezonski posao već pronašli, a neki još čekaju odgovor poslodavca. Uglavnom se slažu kako su sezonski poslovi u današnjoj situaciji dobra prilika za zaposlenje, pa makar i na određeno vrijeme.

"Živim u Slavoniji, pa mi jedino preostaje sezonski posao sobarice na moru. Imam 54 godine i valjda ću uspjeti. To sam do sada radila četiri sezone", komentirala je jedna ispitanica. "Turizam mi je struka, tako da uvijek volim odraditi barem sezonu u pomanjkanju nečega boljega i stalnijega, jer iskreno volim raditi u turizmu", istaknuo je drugi ispitanik.

Dodatnih 10 posto, povrh navedenih ispitanika, planira krenuti u potragu za sezonskim poslom i smatraju da vremena još ima i žele vidjeti što će se sve nuditi. Međutim, 20 posto ispitanika ne zanima sezonski rad. Oni uglavnom ističu da su takvi poslovi premalo plaćeni, te da traže stalan posao. Stalni posao pak ima 10 posto ispitanika, pa ih sezonski ne zanima, pokazalo je istraživanje portala MojPosao.

Preostalih 6 posto ispitanika odgovorilo je "nešto drugo". Oni su uglavnom već pronašli sezonski posao ili planiraju otići u inozemstvo. "Dvoumim se. Napustiti sigurno okruženje s dobrom plaćom, ali lošom radnom atmosferom radi nečeg neizvjesnog i kratkoročnog. No, ovo drugo me nekako sve više privlači, kao i promjena mjesta boravka", komentirao je jedan od ispitanika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene